Tužilaštvo ispituje zapošljavanje u Medijani

Regionalne vesti - Sreda 03.12.2014 - 07:52

Osnovno tužilaštvo u Nišu je zatražilo saslušanje članova Komisije koja je sprovodila sporni konkurs za zapošljavanje 8 službenika u Opštini Medijana.

Opština Medijana, foto juznevesti.com Opština Medijana, foto juznevesti.com

Kako je Južnim vestima potvrđeno u Tužilaštvu, policija je dostavila izveštaj, nakon čega je istraga nastavljena i usmerena ka onima koji su neposredno sprovodili konkurs.

Proverava se da li je neko od njima nadređenih lica, a posebno od lica čiji se glasovi nalaze na dostavljenom audio snimku, zahtevalo ili uticalo na donošenje odluke u postupku za prijem u radni odnos u Gradskoj opštini Medijana - kažu u Tužilaštvu.

Podsetimo, reč je o spornom konkursu za zaposlenje, na kome je od 210 kandidata posao u Opštini dobilo upravo onih 8 čija su imena bila na spisku koji su Južne vesti anonimno dobile još pre raspisivanja konkursa.

Tadašnje opštinsko rukovodstvo je kategorički negiralo da je konkurs namešten, ali snimak sa sednice Opštinskog odbora SNS do kog su došli novinari Južnih vesti dokazuje da se diskutovalo o "podeli radnih mesta" među vladajućim partijama.

Povrh svega, glavni akter snimka, Zoran Stojanović, u međuvremenu je izabran za predsednika Opštine.

U Srpskoj naprednoj stranci i dalje odbijaju da komentarišu ovaj skandal.

Posle ogromnog pritiska javnostikonkurs je na kraju poništen, a formalno obrazloženje je bilo da Vlada Srbije nije dala saglasnost.

Početkom avgusta jeLokalni antikorupcijski forum pozvao Tužilaštvo da preduzme istražne i druge radnje u vezi sa ovim slučajem.

Istragu u vezi sa ovim korupcionaškim skandalom već je pokrenula i Agencija za borbu protiv korupcije, zatraživši od Južnih vesti snimak sa sednice Opštinskog odbora SNS koji potvrđuje sumnje da su političari nameštali rezultate konkursa.

Juznevesti.com, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: