U Aleksincu moguća proizvodnja nafte

Regionalne vesti - Ponedeljak 14.04.2014 - 09:25

Jug Srbije sigurno obiluje nemetalima, a finansijski obrt nemetalima u svetu sada je četiri puta veći od finansijskog obrta metalima, rekao je sekretar resornog odbora za rudnike i industriju nemetala Regionalne privredne komore u Nišu Slobodan Milosavljević.

Jug Srbije bogat nemetalima (Foto: mic.org.rs) Jug Srbije bogat nemetalima (Foto: mic.org.rs)
Aleksinački kraj je bogat uljnim škriljcima, Zaplanje kalcitom, Stara planina kvalitetnim granitom, fosfata ima u bosilegradskom kraju, naveo je Milosavljević komentarišući najave Zorane Mihajlović da će prioritet Srbije u narednom periodu biti eksploatacija uljnih šklriljaca u aleksinačkom kraju.
 
Srbija godišnje preradi i potroši, prema ranije objavljenim podacima, oko četiri miliona tona nafte, koja se dobija iz uljnih škriljaca.
 
- Što se tiče istraživanja uljnih škriljaca, prva datiraju od pre nekoliko decenija, tada je nafta bila jeftina i eksploatacija uljnih škriljaca bila je iluzorna - podseća on.
 
- Ako me pitate, da li će biti eksploatacije, biće je. Kada, uskoro, ali uskoro ne znači i brzo, eksploatacija uljnih škriljaca nije naivna stvar - navodi Milosavljević.
 
Blic, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: