U Leskovcu bez operacije kuka već tri i po meseca

Regionalne vesti - Sreda 13.05.2015 - 19:41

Zbog kvara na opremi i nedostatka materijala u leskovačkoj Opštoj bolnici već tri i po meseca ne radi se operacije ugradnje veštačkog kuka i kolena.

Foto: Južne vesti, arhivska fotografija Foto: Južne vesti, arhivska fotografija

U ovoj zdravstvenoj ustanovi kažu da je tender za nabavku materijala kasnio u startu, kao i da se jedan od ponuđača žalio na tenderski postupak.

- Nadamo se da će problemi biti rešeni početkom juna, kada će se i krenuti sa redovnim operativnim tokom. Potrudićemo se da nadoknadimo izgubljeno vreme i dnevno radimo po dve operacije.

Deo opreme je već popravljen, ostaje još da se završi tenderska procedura, kako je to predviđeno Zakonom - kazao je za Južne vesti dr Zoran Anđelković, načelnik Odeljenja ortopedije.

Na ugradnju veštačkog kuka ili kolena trenutno čeka 490 pacijenata i to 250 na ugradnju kolena i 190 na ugradnju bezcementne ili cementne proteze kuka.

Godišnje se u leskovačkoj bolnici uradi 250 proteza kuka i kolena i 50 proteza za prelome butne kosti.  

Autor Dragan Marinković, Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: