U Nišu se najviše krade struja

Regionalne vesti - Sreda 03.02.2016 - 09:08

Za samo četiri dana u Nišu, Smederevu, Pančevu, Loznici i Novom Pazaru u vanrednoj akciji kontrole otkrivena je krađa struje u vrednosti od 50 miliona dinara, a procene pokazuju da se godišnje u Srbiji ukrade struje za oko 60 miliona evra, prenosi agencija FoNet. Najviše gubitaka zbog krađe struje ima Niš, do 30 odsto.

Privrednici masovno kradu struju; Foto: Stefan Stojanović Privrednici masovno kradu struju; Foto: Stefan Stojanović

Vanredna kontola je otkrila da su struju krala domaćinstva najviše u prigradskim naseljima, ali mnogo masovnije to rade privrednici – u restoranima, na pumpama, u mlinovima i radnjama, a bilo je divlje priključenih i čitavih poslovnih zgrada.

„Očekujemo da će akcija dati rezultate i da ćemo tim aktivnostima dodatno uticati na smanjenje gubitaka, što je prioritet distribucije u budućnosti“, rekao je za FoNet direktor ogranka „EPS Distribucija“ iz Loznice Aleksandar Marković.

Ko bude uhvaćen u krađi ostaje bez brojila i merno mesto se demontira.

Kako bi se ponovo dobila struja nije dovoljno samo platiti račune i kaznu, već većina mora ponovo da traži saglasnost za priključak na mrežu, što dodatno košta.

Jugmedia, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: