Uhapšeni zelenaši

Regionalne vesti - Petak 20.03.2015 - 07:45

Policija u Nišu uhapsila je N.P. (32) zbog sumnje da je izvršio krivično delo zelenaštvo i prevare i M.Đ. (31) zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevare.

Foto: img2.cdm.me Foto: img2.cdm.me
Sumnja se da je N.P. početkom februara 2015. godine pozajmio novac oštećenom u iznosu od oko 3.000 evra, sa mesečnom kamatom od pet odsto, a da je kao garanciju tražio da otac oštećenog sačini fiktivni ugovor o kupoprodaji stana u vrednosti od oko 52.000 evra na ime M.Đ.
 
Ugovor je overen kod notara, a osumnjičeni su obećali da će ugovor biti poništen kada oštećeni vrati novac, navodi se u saopštenju. 
 
Takođe, sumnja se da je M.Đ. početkom marta 2015. godine na nagovor N.P. dao punomoćje advokatu i preneo stan na svoje ime. 
 
Prilikom pretresa stana N.P, policija je našla nekoliko ugovora o pozajmici, platne i kreditne kartice, kao i lična dokumenta za koja se sumnja da potiču od oštećenih građana. Pripadnici MUP-a intenzivno rade na utvđivanju identiteta oštećenih. 
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.
B 92

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: