Ukrao meso iz zamrzivača, pa ga žena šutnula

Regionalne vesti - Nedelja 03.09.2017 - 18:28

A. N. ukrao 15 kilograma svinjskog vrata i krmenadli, 20 posuda sa gulašem od junećeg repa, 18 kilograma smrznutog smuđa i 20 praznih glinenih posuda sa ugraviranim žigom restorana

„Deo vrati, a ostatak preleži kod kuće kao Ceca!“ FOTO: Thinkstock „Deo vrati, a ostatak preleži kod kuće kao Ceca!“ FOTO: Thinkstock

Kada je Valjevka B. Đ. (37), osumnjičena za trgovinu heroinom, pre tri godine skinula nanogicu i pobegla iz kućnog pritvora, u javnosti se otvorila ozbiljna polemika o tome koliko ova mera ima smisla kada se radi o osumnjičenima za teška krivična dela! Međutim, posle bizarnosti koja se u januaru 2014. dogodila u Prokuplju, kada je čovek sekirom slučajno skinuo nanogicu dok je klao svinju, usledila je lavina duhovitih komentara!

Presuda Osnovnog suda u Zaječaru, koji je pre dva dana osudio A. N. iz Zaječara na godinu dana kućnog zatvora zbog krađe svinjskih krmenadli, junećeg gulaša i smrznutog smuđa, nameće pitanje da li je reč o neprimerenoj privilegiji?

Osnovni sud u Zaječaru doneo je pravnosnažnu presudu kojom je A. N. iz Zaječara osuđen na jednogodišnju kaznu nošenja nanogice zbog teške krađe.

- On je na terasi jednog zaječarskog restorana obio zamrzivač i prvo ukrao 15 kilograma svinjskog vrata i krmenadle! Odneo je i 20 posuda sa gulašem od junećeg repa, 18 kilograma smrznutog smuđa i 20 praznih glinenih posuda sa ugraviranim žigom restorana. Osim ove krađe u restoranu, A. M. je i iz kuće svog poznanika ukrao jaknu i dva mobilna telefona - rekao je sudija u obrazloženju presude.

Pitanje da li je kazna blaga ili stroga advokati nisu bili raspoloženi da komentarišu. Poznati beogradski advokat, koji je insistirao na anonimnosti, kaže da je ovakva presuda žalosna!

- Ovo je prava slika našeg društva. Ne znam da li tom presudom hoće da kažu: „Ako kradeš, ukradi što više!” Drugi deo poruke bi mogao da glasi: „Deo vrati, a ostatak preleži kod kuće kao Ceca!“ - kaže advokat i ističe da ovakve presude nisu za šalu, već za osudu.

Beograđanin N. Đ. (39), koji je osuđen na 10 meseci kućnog zatvora zbog krađe i koji više od dve godine čeka na red da dobije nanogicu, kaže da nanogica nije nikakva privilegija i da može da se vrati kao bumerang!

- Šta će, jadan, možda je morao to da uradi? Radio je šta je radio... Pitanje je da li je na to bio primoran ili je postupio nepromišljeno. Meni se nanogica gadno obila o glavu! Nisam mogao da se zaposlim i da zarađujem. Žena je to kratko tolerisala, a onda me je šutnula! Bilo je samo: „Ajde ćao!” Tako je i u društvu, svi vas tapšu po ramenu dok je sve u redu, ali čim nešto zagusti i upadnete u probleme, svi vas zaborave - kaže taj Beograđanin, koji je pisao molbu da ga što pre „zakače”!

Odluka Specijalnog suda da Milanu Radonjiću i Ratku Romiću, optuženima za ubistvo Slavka Ćuruvije, pritvor bude zamenjen nanogicom izazvala je burnu polemiku.

Posle konačne odluke Apelacinog suda u Beogradu, koji je potvrdio da je pritvor zamenjen nanogicom, portparol ovog suda je objasnila da je sud uzeo u obzir sve činjencie.

- Suda je imao u vidu da je od ubistva proteklo više od 18 godina, da su u pritvoru proveli više od tri i po godine, da su u dosadašnjem toku suđenja izvedeni svi predloženi dokazi i saslušani svi predloženi svedoci - rekla je portparol suda.

Fondacija „Slavko Ćuruvija” posle toga je saopštila da je uznemirena odlukom sudskog veća o ukidanju pritvora Radonjiću i Romiću.

- Reč je o optuženima za teško ubistvo i kućni pritvor može izgledati kao davanje neprimerenih privilegija - saopštila je Fondacija.

Alo, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: