Većnici traže niže plate u Toplani

Regionalne vesti - Utorak 31.03.2015 - 16:09

Pojedini gradski većnici su juče negodovali, jer navodno Toplana nije prihvatila predlog Veća da plate zaposlenih u ovom preduzeću budu snižene. Ipak, direktor Toplane kaže da je predlog za smanjanje zarada Veću poslat još početkom februara.

Menadžment Toplane odgovorio na zahtev Veća; Foto: Arhiva JV Menadžment Toplane odgovorio na zahtev Veća; Foto: Arhiva JV

Gradski većnik Jovan Stojković pored negodovanja odbio je da glasa za predložene izmene cene grejanja, jer, kako je rekao, Toplana nije prihvatila preporuke kolegijuma i snizila plate.

Negde u januaru, februaru dali smo nalog direktoru sa kolegijuma Veća da smanji plate - svoju platu i plate zaposlenih. On to nije poslušao i ja iz principijelnih razloga neću glasati za povećanje cene grejanja, jer oni nisu smanjili svoje plate koje su najveće u gradu - rekao je Stojković na sednici Veća.

Blizu ovakve odluke bili su i većnici koalicije SPS-PUPS-JS.    

- Direktor i rukovodstvo Toplane morali su da pokažu malo više sluha i ispoštovati želju, zapravo zahtev kolegijuma Gradskog veća. Zato što je povećanje cena u skladu sa zakonom mi ćemo to podržati, ali insistiramo da se naši zahtevi za smanjenjem plata u Toplani ispoštuju - rekao je većnik Žarko Ranković.

Međutim, direktor Toplane Slobodan Maksimović kaže da je predlog za racionalizaciju i smanjenje plata u ovom preduzeću Gradskom veću poslat još početkom februara.

- Nije tačno da mi nismo prihvatili predlog i zahteve kolegijuma. Mi smo dali program racionalizacije poslovanja gde smo predložili određena smanjenja ličnih dohodaka. Taj predlog je još 6. februara predat Gradskom veću na dalju proceduru - rekao je Maksimović.

Direktor je pojasnio da smanjenje ne može da usledi odjednom i da je neophodno da se ispoštuju određene procedure i zakoni.

Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković kaže da će Toplana “morati da smanji zarade, jer su one neopravdano visoke”.

- Činjenica je da smanjenjem zarada i do 20 odsto oni ne mogu bitno da utiču na poboljšanje finansijke situacije u preduzeću. Ipak, moraće to da urade, a bitnija je stvar da se ozbiljno preispita broj zaposlenih u odnosu na obim usluga. Ako menadžment nastavi da radi ovako, bojim se da ćemo doći u situaciju da jednog dana u jednom dobrom delu grada neće ni imati potrebe da postoje - rekao je Slavković.

Podsetimo, račun Toplane je u blokadi od 4. marta, a kako je rečeno na konferenciji za novinare, u ovom preduzeću pre desetak dana, dok traje blokada zaposleni ne primaju plate.

Autor A. S. Izvor Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: