Velike poplave u Prokuplju

Regionalne vesti - Utorak 31.03.2015 - 08:50

Tokom poplave koja je zadesila Opštinu Prokuplje 28. marta ukupno je poplavljeno 500 hektara poljoprivrednog zemljišta, a visina štete se još procenjuje.

foto: Vanja Keser foto: Vanja Keser
Kako prenose Južne vesti, poplavljen je i deo romskog naselja Guba i deo Liparske ulice, a zbog vodene bujice privremeno je iseljeno 50 ljudi kojima su obezbeđeni smeštaj i ishrana.
 
Zahvljujući merama koje smo preduzeli još pre poplave, a to je pre svega regulacija desne obale Toplice u dužini od 1.500 metara od gvozdenog mosta do groblja, sprečeno je obimnije izlivanje reke - kaže predsednik Opštine Miroljub Paunović.
 
Dodaje da je najkritičnije bio u Gornjoj Draganji, gde je 100 meštana i 80 volontera pripremalo bedem koji je sprečio da se Toplica izlije u ovom predgrađu Prokuplja.
 
Hitno ćemo uputiti zahtev Vladi Srbije da nam obezbedi novac za sanaciju šteta od poplave. Istovremeno ćemo tražiti da se izradi plan regulacije rečnog toka Toplice kroz naselje Guba i Liparsku ulicu - kaže Paunović.
 
Vanredna situacija koja je proglašena 28. marta, još uvek je na snazi zbog najavljenih novih padavina. 
Juzne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: