Veliko interesovanje za "Nevenu"

Regionalne vesti - Utorak 17.02.2015 - 11:22

Za kupovinu fabrike kozmetike "Nevena" u Leskovcu zainteresovano je 10 kompanija i pojedinaca, pošto su radnici uz pomoć države pre tri godine obnovili proizvodnju.

Detalj iz Detalj iz

Da bi spasili firmu posle raskida privatizacije sa bugarskim biznismenom Hristom Kovačkim, rukovodstvo i radnici su odlučili da pokrenu novu kolekciju šampona, kupki, sapuna, krema i da rade sedam dana u nedelji.

"Radili smo subote i nedelje bez dnevnica, jer smo znali da jedino tako možemo da opstanemo i da doprinesemo firmi da se uspešno proda. Nadam se da se isplatilo i očekujemo dobru privatizaciju", kaže radnica Svetlana Marković.

"Nevena" je pokrenula novi dečiji program nakon što nije uspela da obezbedi 600.000 evra za obnavljanje licence za poznatu švajcarsku kolekciju "Kosili".

Generalni direktor kompanije Miljan Miljković objašnjava da su stručnjaci tog preduzeća u saradnji sa kolegama iz inostranstva radili godinu dana na kreiranju i pravljenju autentičnih proizvoda.

"Jedino što smo mogli da odradimo je da svi naši proizvodi budu visokog kvaliteta. Prvo smo odlučili da koristimo visokokvalitetne sirovine i da ispunimo zahteve za dobijanje određenih sertifikata.

Na taj način smo se približili potrošačima i vratili poverenje koje smo u vreme privatizacije izgubili", komentariše Miljković.

"Nevenu" je 2007. godine kupila bugarska firma "Bulcvet", a Agencija za privatizaciju raskinula je privatizaciju 2010. godine, jer vlasnik nije ispoštovao obaveze iz ugovora o kupovini.

Pre privatizacije u "Neveni" je bilo zaposleno oko 500, a sada je ostalo oko 80 radnika.

Tanjug, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: