Zatrpani kanali im poplavili dvorišta, kuće i njive

Regionalne vesti - Utorak 31.03.2015 - 20:33

Dvorišta više od 20 domaćinstava u Velikom Trnjanu pored magistralnog puta Leskovac - Vučje kao i desetine hektara obradivog zemljišta su pod vodom koja se po rečima meštana sliva iz atara Presečine.

Autor D. Marinković, Južne vesti Autor D. Marinković, Južne vesti

Problem je što ova voda nema gde da ode već se tu zadržava, jer su meštani sami zakopali odvodne kanale.    

- Ukoliko lokalna samouprava pod hitno ne bude pristupila rešavanju ovog problema blokiraćemo put Leskovac - Vučje. Mi smo svesni da smo delimično odgovorni za poplavu u svojim dvorištima, ali nekoliko puta smo se obraćali za pomoć lokalnoj samoupravi da nam omogući sredstva i mehanizaciju da prokopamo novi kanal, ali da do toga nije došlo - kaže Radomir Petković, meštanin ovog sela.

Goran Stevanović čak dva meseca unazad svakodnevno crpe vodu iz svog dvorišta. Poslednje kiše su je nanele do kolena.

- Dolazili su iz opštine i rekli da su to najverovatnije učinile stogodišnje vode. Pa isto ovako je bilo i 2010. godine. Matematika je tu nejasna, a ja od januara crpem vodu iz dvorišta - žali se ovaj čovek.

Meštani Velikog Trnjana kažu i da su im bunari zagađeni zbog izlivanja septičkih jama i da se snalaze kako znaju i umeju da bi došli do vode za piće.

Autor D. Marinković Izvor Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: