Zbog uniforme čistača izbačena iz banke

Regionalne vesti - Ponedeljak 07.04.2014 - 15:32

Radnica niškog JKP “Mediana” iz Niša Lidija Usković, morala je da napusti ekspozituru UniCredit banke zato što je nosila uniformu čistača ulice i prema proceni službenika nije bila “pristojno obučena.

Izbacili je zbog radnog odela (Foto: radiocity.rs) Izbacili je zbog radnog odela (Foto: radiocity.rs)
Nju su iz banke izbacili dok je čekala u redu da se raspita za kredit. Prišao joj je službenik i rekao da dođe sutra ali ne u radnom odelu. Uskokovićeva je rekla da je to najveće ponoženje koje je doživela.
 
“ Bilo mi je mnogo krivo i došlo mi je da zaplačem, jer nikad nisam doživela da me neko udalji ili vrati zato što sam u narandžastoj uniformi. Pa u toj istoj uniformi sam bila na prijemu kod gradonačelnika Niša i predsednika opštine Medijana” rekla je Uskokovićeva.
 
Iz te banke kažu da ne postoji pravilo da oblačenja za ulazak klijenata u njihovu banku.
 
- Ponosni smo što možemo da kažemo da nikada nismo pravili razliku između različitih nacionalnosti, boje kože, kao ni posla kojim se neko bavi. U skladu sa našim vrednostima, kojih je neophodno da se pridržavaju svi naši zaposleni, sve građane tretiramo s jednakim poštovanjem. Isti princip delovanja je primenjen i kada je u pitanju slučaj u Nišu - stoji u saopštenju UniCredit banke.
 
 
 
Južne vesti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: