Ima li ko NAŠ?

Seks i grad - Nedelja 10.04.2016 - 18:33

Vranje - I eto nama izbora. I znalo se - ne prave se oni da se vidi šta narod misli, nego da svaka zverka pokaže svoj trag.

Koji su naši? FOTO: arhiva Koji su naši? FOTO: arhiva

A trag više liči na cirkus nego na neko ozbiljno političko ponašanje.

Aktuelna kampanja pokazuje svu prolitičku prizemnost ovdašnje elite, odustajanje od svih načela kojima se ta politika vodila prethodnih godina, i „spuštanje u narod“, u onom najgorem smislu te reči.

Eto, recimo, Pozorište Vranje slaviće 120 godina i 76 dana postojanja.

Zašto ne okruglo 120 godina? Pa, 16. april bliži je izborima nego 31. januar. Sramno, žalosno i nedostojno imena teatra u čije se ime slavi.

Ili ovo sa botovima. Prvo s mislilo samo SNS vodi jedne te iste ljude po mitinzima podrške, po selima i gradovima... KO li plaća samo te autobuse?

Ali, ne, sad i SPS krenuo za Beograd da podrži Dačića, a kako će ako ne autobusom? Demokrate su napunile vranjsku halu, baš kao i JS, a okolo je bilo mnogo sumnjivih autobusa. Nisu valjda prigradski?

I sve se pitam, čemu to glumljenje podrške? Da vidi narod da je jednih više nego drugih? I šta onda sa tim?

Subotom se, čujem, ne može izaći u grad. Na svakom milimetru neki štandovi, neki ljudi nešto nude... Da li je iko ikada pročitao flajer o tome šta neka stranka predlaže ili ima da kaže? I zašto bi to nekoga interesovalo?

Ali, u izbornoj kampanji svaka zverka mora da pokaže trag. Svaka.

I oni zbunjeni, što sa pojediinih plakata pitaju šta li oni rade tu, ili oni bahati, koji svojom pojavom poručuju da drugog izbora sem njih nema.  

Narod lud, slika se sa kartonskim Putinom, i kulira. Kome će dati svoj glas?

Pa, očigledno, svima po malo. I tako nekako i treba, da se sve razne pameti vranjske privedu za sto, i dogovaraju.


Sad, što to „dogovaranje“ liči na pijačno cenkanje, ono najgore vrste, sa pljuvanjem u dlan i beskonačnim pljeskanjem po šakama, malo je kome važno.

Važno je da na vlast dođu, ili ostanu, NAŠI.

I kao da niko nije preterano svestan da naših, onih što su za nas, a ne samo za svoje lično dupe, već odavno nema.
Ni na vidiku.

Saša Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Seks i grad

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: