Banja nema petlju!

U fokusu - Četvrtak 16.07.2015 - 11:56

Vranje - Petlja za uključenje u Vranjsku Banju sa autoputa Koridor 10 neće biti izgrađena, jer projektom nije planirana, saznaje OK Radio.

umesto za Vranjsku Banju bice petlje kod Mazaraca FOTO: A. Stojkovic umesto za Vranjsku Banju bice petlje kod Mazaraca FOTO: A. Stojkovic

Prema rečima bivšeg gradonačelnika Vranja Miroljuba Stojčića, moderni uslovi saobraćaja ne dozvoljavaju da se posle isključenja za Vranje napravi još jedno za Vranjsku Banju, jer bi se time prekršila pravila rastojanja između dve petlje.

– Od 1997. godine smo u priči oko autoputa kod Vranja i tada sam ja bio predsednik opštine. Insistirali smo na tome da se napravi petlja i za Vranjsku Banju, ali uslovi savremenog saobraćaja i projekat izgradnje Koridora to nisu dozvolili.

Dakle, problem je blizina petlji koja bi u tom slučaju postojala između vranjske i one za Banju. Petlja će po projektu biti kod Suvog Dola i preko nje će se ulaziti i u Vranje i u Vranjsku Banju – kaže Stojčić.

Prema njegovim rečima, u projektu postoji još jedno isključenje sa Koridora koje će kasnije biti naknadno izgrađeno kod sela Mazarać. Biće to petlja za pravac Kriva Feja. – To je jedino što smo mogli da izvučemo prilikom izrade projekta.

 Znači, još jednom podvlačim da je jedini razlog nepostojanja petlje za Banju rastojanje od vranjske manje od šest kilometara, a to je osnovni uslov. Ipak je tu reč o velikim brzinama – kaže Stojčić.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić rekao je da ni Vranje nema petlju, jer Suvi Dol nije Vranje.

– Suvi Dol je periferija grada, tako da ni Vranje nema petlju. Mi smo svih ovih godina uputili dvadesetak pisama vezanih za ovaj problem, ali nam je ponuđena samo alternativa kod Mazaraća. Svako ko želi da ide u Vranjsku Banju i koristi toplu vodu ili da tamo ulaže, svakako mu neće biti problem da pređe jedan kilometar više.

U svakom slučaju, nije samo Banja problem, već i sela ispod Vranja. Taj koji je pravio projekat, napravio je niz propusta, ne uzimajući u obzir da i na ovim prostorima žive ljudi – rekao je Antić.

autor: Aleksandar Aca Stojković

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: