LEDENE STENE: Noćne straže zbog lopova

U fokusu - Petak 08.05.2015 - 08:49

Stanari naselja „Ledene stene“ u Vranju organizovali su dnevne i noćne straže ne bi li sačuvali voje zgrade od lopova, kojih je sve više.

Ledene stene na meti lopova FOTO Kurir Ledene stene na meti lopova FOTO Kurir

Na ovaj korak stanari naselja sa više stotina stanova odlučili su se nakon istovremenog  obijanja čak tri stana u istom danu i u jednoj istoj zgradi u tom kompleksu.

- Stan u prizemlju je bio prazan kada je obijen. Komšija je nakon povratka sa sela imao šta da vidi. Provalnici su ušli kroz prozor, ukrali nakit, isekli bakarne cevi za grejanje i izneli ih, što je vrhunac svega .

Istog dana u istoj zgradi provalnici su pokrali još dva stana na spratu  – priča jedan od stanara.

 Kako kaže njihovi stanovi i garaže takoreći su svakodnevno na meti gradskih lopova koji pljačkaju i odnose sve što im padne pod ruku, pa stanari naselja samoinicijativno organizovali obezbeđenje.

Noću po naselju patroliraju najčešće penzioneri koji žele da zaštite svoju i imovinu komšija.

U poslednja dva meseca u Sarajevskoj, Narodnog heroja i Filipa Višnjića u Vranju lopovi su opljačkali više garaža, podruma i jednu kuću čija je vlasnica preminula.

– Ima bar desetak obijanja, mi smo prijavili policiji i napravljen je izveštaj. Obijena nam je garaža i odnet ručni alat, motorna testera, vrednosti oko 500 evra.

Razbojnici su garažu obili noću, ništa nismo čuli, jer garaže nisu u sastavu zgrada.  Isekli su katance na garažama i odneli ih. Iznose sve što nađu – priča M.P. iz tog dela grada.

On kaže da ne zna šta je policija preduzela, šta se dešava sa istragom i da li je neko od lopova uopšte identifikovan. Rečeno im je samo da je policija „na tragu“ počiniocima.

-  Očigledno da nijedan slučaj još uvek nije rasvetljen, počinioci su i dalje NN lica, a krađe se i dalje dešavaju – navodi M.P.

U PU Vranje kažu da policija postupa po svim prijavama slučajeva  vezanih za krađu ili tešku krađu, i ne samo po prijavama već i kada dođu do saznanja da je izvršeno neko krivično delo.

U PU Vranje međutim nisu upoznasti sa dežurstvima u „Ledenoj steni“ koja su sami organizovali stanari kako bi sprečili dalje pljačke u tom delu grada.


 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: