NI OLIMPIJADA NE POMAŽE: Dositej bušan na sve strane!

U fokusu - Sreda 18.05.2016 - 13:26

Osnovna škola „Dositej Obradović“ u Vranju niz godina ima problem sa prokišnjavanjem krova koji je oštećen prilikom bombardovanja 1999. godine, a taj problem i dalje niko ne rešava.

Najstarija i najzapuštenija škola u Vranju FOTO M. Mišković/OK Radio Najstarija i najzapuštenija škola u Vranju FOTO M. Mišković/OK Radio

Slađana Mihajlović, direktorka ove najstarije vranjske škole kaže da popravka krovne konstrukcije zahteva oko 100.000 evra, koje škola nema.

- Svaki put kada pada kiša imamo problem sa vodom u velikom holu škole. Snalazimo se kako znamo i umemo. Radnici škole noću postavljaju kofe u koje se sliva voda.
 
Konkurisali smo nekoliko puta za popravku krova, mimo finansijskog plana, ali još uvek ništa nismo uradili - kaže Mihajlovićeva.

Ova škola ima problem i sa fiskulturnom salom u kojoj je oštećen parket.

Od kako je škola izgrađena 1961. godine parket je jednom hoblovan i lakiran, a pre dve godine je sala okrečena.

Iz vranjskog Sekretarijata za obrazovanje kažu da ta sala nije zadovoljila kriterijume školske olimpijade i zbog toga nije bila obuhvaćena za sređivanje u proteklom periodu.

- U svakom od 78 objekata osnovnog i srednjeg obrazovanja na teritoriji grada ima problema.

U toku letnjeg raspusta planirano je sređivanje sale kao i spoljnog fudbalskog i rukometnog terena od 900 kvadrata te škole - kaže Miroslav Spasić, načelnik Sekretarijata za obrazovanje.

O.Š. „Dositej Obradović“ za 2016. godine nije tražila sredstva iz budžeta za rekonstrukciju krovne konstrukcije.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: