Školsko dvorište u Ćukovcu zatrpano smećem (FOTO)

U fokusu - Utorak 05.01.2016 - 10:25

Školsko dvorište u selu Ćukovac kod Vranja zatrpano je granjem, smećem i šutom, a bunar u njemu je neobezbeđen, uprkos tome što svakodnevno stotinak dece dolazi ovde na nastavu.

Ovde stotinak dece dolazi na nastavu. Foto: Stefan Janjić Ovde stotinak dece dolazi na nastavu. Foto: Stefan Janjić

Na ovakvu situaciju reagovao je Stefan Janjić, meštanin Ćukovca. On se pita da li ovako treba da izgleda jedno školsko dvorište?

- Pre nekoliko meseci u organizaciji MZ došle su mašine, razgrnule i razgurale zemlju. Dvorište je puno granja, smeća, šuta a bunar nije zatvoren. Srušili su i tolete, pa deca nemaju gde da obavljaju svoje fiziološke potrebe - navodi Janić.

On kaže i da je od drveća koje je nekada ukrašavalo dvorište, sada ostalo samo granje, jer su stabla posečena ili izvađena iz zemlje. Sada je tu stanište za zmije i glodare, ukazuje Janjić.

On apeluje da se nađe neko rešenje kako bi se dvorište raščistilo, a deci obezbedio toalet, jer im ovako preti humanitarna katastrofa.

Sa druge strane predsednik MZ Ćukovac Bojan Đokić kaže da su radovi na sređivanju dvorišta stopirani zbog vremenskih prilika.

- Čim dozvole vremenski uslovi to ćemo završiti. Radovi ustvari nisu još ni počeli, ovo je bila priprema za izvođenje radova na sređivanju dvorišta. Biće to jedno lepo dvorište, kada budemo završili.

Mnogo toga što nije dobro u dvorištu, bilo je i pre nego što smo počeli da pripremamo teren.

Krenuli smo u sređivanje puteva i školskog dvorišta, što će kada bude završeno, na najbolji način reprezentovati Ćukovac
- kaže Đokić.

On dodaje i da nisu tačne optužbe pojedinih meštana da su članovi Saveta MZ zloupotrebili svoje položaje i proneverili novac za završetak dvorišta, i poručuje da takvim pitanjima i temama treba da se bave nadležni državni organi i da nije nikakav problem da članovi Saveta, njih 11, odgovaraju za eventualne zloupotrebe.
 
- Sve je rađeno po zakonu - poručuje Đokić.

Inače, Ćukovac je najveće selo na području Vranja što se tiče atara koji zahvata i stanovnika koji u njemu žive. Prema poslednjem popisu ima oko 1.500 stanovnika.



 

OK Radio

Vrati se na kategoriju U fokusu

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: