Da li je doručak najvažniji obrok dana?

Zivot i stil - Utorak 24.05.2016 - 14:17

Sledeći put kada vam neko kaže da je doručak najvažniji obrok dana, pitajte tu osobu da vam to i dokaže.

Sumnje u to da je doručak najvažniji. Foto: Thinkstock Sumnje u to da je doručak najvažniji. Foto: Thinkstock

Profesor pedijatrije, Eron Kerol, smatra da niko ne može da pruži konkretne dokaze kada je reč o doručku kao najvažnijem obroku dana.

Da, sproveden je veliki broj studija koje ukazuju na to da preskakanje doručka dovodi do gojaznosti i lošeg zdravlja, ali ukoliko obratite pažnju, videćete da sve te studije zapravo ne pružaju nikakve dokaze za svoje tvrdnje.

"Studije su često pogrešno protumačene i pristrasne, naročito ako ih finansiraju velike kompanije koje se bave prodajom brze hrane", rekao je Kerol.

U najboljem slučaju, jedini siguran zaključak kada je reč o važnosti doručka je taj da su istraživanja koja se tiču toga “haotična”.

“Ukoliko ste gladni, jedite, ali nemojte previše da brinete ako preskočite doručak, on nema nikakvu mitsku moć, “ zaključio je Eron Kerol.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Zivot i stil

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: