Đoković još jednom u polufinalu Vimbldona

Nacionalni sport - Sreda 08.07.2015 - 21:54

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona novom pobedom nad Marinom Čilićem u tri seta.

Đoković 13. put savladao Čilića. Foto: Wikipedia Đoković 13. put savladao Čilića. Foto: Wikipedia

Đoković je i 13. put i isto toliko mečeva savladao Čilića rezultatom 6:4, 6:4, 6:4 posle 110 minuta igre na Centralnom terenu i tako došao do 27. polufinala Gren slema.

Novak je još jednom pokazao da mu je Hrvat redovna mušterija i obezbedio novo polufinale na najvećem turniru na svetu u kojem će igrati protiv boljeg iz meča Stana Vavrinke i Rišara Gaskea.

Drugi polufinalni par čine Švajcarac Rodžer Federer i Britanac Endi Mari. Federer je u četvrtfinalu pobedio Francuza Žila Simona sa 6:3, 7:5, 6:2, dok je Mari slavio protiv Kanađanina Vaseka Pospišila – 6:4, 7:5, 6:4.

Polufinalni duel dvojice tenisera mnogo je kasnio zbog celodnevnih problema sa kišom, a Novak je startovao mnogo bolje. Već u trećem gemu je počeo da čita servise rivala, što mu je donelo brejk iz prve šanse na meču. Stečenu prednost sa početka sačuvao je do kraja i posle 35 minuta poveo sa 1-0 u setovima.

Drugi deo igre doneo je nešto drugačiju situaciju – serveri su bili sigurni sve do samog finiša, iako je srpski predstavnik bio nešto konkretniji. Međutim, u devetom gemu je dočekao svoju šansu kada je riternima imao 0:40 i već drugu iskoristio za 2-0.

Scenario sa početka drugog seta ponovio se i u trećem – igrači koji su počinjali gemove nisu imali apsolutno nikakvih problema da ih dobiju. Na 3:2 za Hrvata Đoković je imao prednost u gemu koju je izgubio, a kod 40:40 je odlično izašao na mrežu i pogodio stranu na koju će ići pasing šot. Posle sledećeg poena na semaforu je pisalo 3:3. Posle toga je usledio savršen gem Srbina koji je riternima došao do odlučujućeg brejka nakon kojeg je rutinski priveo meč kraju.

Novak je odigrao savršen meč – odservirao je osam asova i nije dozvolio nijednu priliku svom protivniku. Duel je završio sa 30 vinera i deset grešaka manje, dok je taj odnos kod Čilića bio 27:12.

B92,OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: