Istorijski uspeh Radnika

Lokalni sport - Petak 14.11.2014 - 08:05

Vranje – Ekipa Radnika iz Surdulice u subotu dočekuje Slogu iz Petrovca na Mlavi, što će biti prava prilika da se trijumfalno okonča jesenji deo prvenstva Prve srpske lige.

Ekipa Radnika, jesenji prvak Prve lige Ekipa Radnika, jesenji prvak Prve lige

Iako do zimske pauze ima još dva kola, gotovo je izvesno da će Radnik poneti titulu jesenjeg prvaka, što je objektivno najviši domet jednog kluba sa juga Srbije ikada.

Mladen Milinković, šef stručnog štaba Radnika, istakao je u klubu na početku polusezone nisu očekivali ovako dobre rezultate.

- Naša želja je bila da budemo u prvih pet, šest ekipa. Kako je prvenstvo odmicalo, kada su krenuli i dobri rezultati i dobre igre na terenu, naše ambicije su se negde posle petog kola i promenile.

Shvatili smo da zaista posedujemo kvalitet za ovaj rang takmičenja, da smo jedna od tri njabolje ekipe, ako ne i njabolja. Na čelu tabele smo od 5. kola.

U viši rang takmičenja ulaze prve dve ekipe. Naš cilj je da kao prvi ili drugi na kraju sezone napravimo još veći uspeh nego što je ovaj sadašnji, i po prvi put u istoriji Radnika obezbedimo mesto u Superligi – kaže Milinković.

Goran Slavković, predsednik Radnika, podsetio je da klub nikada ne bi ostvario ovakav uspeh da nema podršku lokalne samouprave.  

Kapiten Radnika Miloš Krstić kaže da je atmosfera u ekipi odlična, uslovi za rad takođe, a podrška gledaoca fantastičn, jer svaku utakmicu Radnika prati više od 2.000 Surduličana.

 Jedan od najboljih igrača u Radniku, štoper Ljubo Baranin, poznat po dalekim izbačajima lopti iz auta, dodaje da je obaveza svih fudbalera da sačuvaju prvo mesto, jer su kao igrači ispoštovani po svakom osnovu od strane rukovodstva kluba.

 - Kad sam dolazio nisu bili postavljeni ovakvi ciljevi. Međutim, dobrom igrom, mi smo premašili ono što smo očekivali na startu sezone – kaže Baranin.

Fudbaleri Radnika i rukovodstvo kluba pozivaju sve ljubitelje fudbala da u subotu dođu na stadion u Surdulici i budu njihov 12. igrač.
 
Slađana Tasić
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: