Janković u idealnoj petorci

Lokalni sport - Ponedeljak 21.07.2014 - 08:35

Nikola Janković iz Vranja, košarkaški reprezentativac ekipe Srbije do 20 godina, izabran je u idelanu petorku Evropskog prvenstva u Grčkoj.

Janković potvrdio kvalitet Janković potvrdio kvalitet

Krilni centar naše selekcije imao je prosečni učinak na deset utakmica na šampionatu od 15,5 poena, 9,4 skoka i 1,1 asistencije.

Pored  Nikole Jankovića u najboljoj postavi šampionata nalaze se još Rebac (Slovenija), Vezenkov (Bugarska), Hernangomez (Španija) i Osman (Turska), koji je ujedno i MVP upravo završenog Evropskog prvenstva za igrače do 20 godina starosti.

Janković je ponikao u KK Ekonomac iz Vranja, potom prešao u FMP Železnik, pa u omladince Crvene Zvezde.

Kao senior prešao je u ekipu belgijskog prvaka Šarloa.

Protekle sezone, odigao je kao najmlađi košarkaš lige, standarno za ekipu Pepinstera celu sezonu, što mu je pomoglo da se vrati u pravu formu nakon odlaska u ekipu Šarloa i povrede lica koju je zadobio.

Igra na poziciji krila i krilnog centra.

Janković je igrajući za reprezentaciju Srbije do 18 godina osvojio 2. i 3. mesto na Evropskom prvenstvu,  sa reprezentacijom do 19. godina 2. mesto na Svetskom prvenstvu.  

Dušan Đorđević

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: