Morava izgubila od Meridijane

Lokalni sport - Ponedeljak 03.11.2014 - 07:27

Vranje – Košarkaši Morave iz Vladičinog Hana poraženi su gostima od ekipe Meridijane iz Futoga sa 71: 66 u 5. kolu Druge košarkaške lige Srbije.

KK Morava KK Morava

U prve tri četvrtine rezultat je uglavnom bio u korist domaćina, i to za 10 poena prednosti, da bi se na tri minuta do kraja Hančani približili na samo jedan poen razlike, odnosno 60:61.

Utakmicu su odlučili šutevi za tri poena. Meridijana je ubacila 10 trojki, a Morava šest. U ostalim elementima igre timovi su uglavnom bili ujednačeni.

Morava je bila bolja u skoku. Njeni centri uhvatili su 39, a protivnički 36 lopti.

 Meridijana je izgubila jednu loptu više, odnosno 19, a Morava 18.

Obe ekipe su “ukrale” po 11 lopti, dok je Meridijana imala jednu asistenciju više, odnosno, ukupno 12, a Morava 11.

 Miodrag Kostić, sportski direktor Morave, smatra da je na tri minuta do kraja meča, prelomljeno ko će biti pobednik.

 - Mi nismo realizovali pet napada, dok su domaćini, naročito njihov igrač Ugrica, briljirali. Meridijana nam je direktan konkurent za opstanak u ligi.

 Treniramo u kontinuitetu, i nadamo se da ćemo u utakmicama koje slede,  imati više sreće.

Jedan od pokazatelja ne tako loše naše igre je i to što timovi u ligi međusobno jedni drugima ubacuju i po stotinka poena, dok ih mi “spuštamo” na 70 – smatra Kostić.
 
U timu Morave najefikasniji je bio Milenković sa 22 poena, zatim Jović sa 13 i Stojanović, koji je postigao 12.

Nakon petog kola, Morava se nalazi na 10. mestu sa osvojenih šest bodova. Iza nje su još četiri tima, među kojima i Meridijana, koja je zauzela pretposlednje mesto.
 
U sledećem kolu Morava će  ugostiti ekipu Vojvodine iz Novog Sada. Meč će biti igran bez prisustva publike, zbog kazne Moravi na utakmici 4. kola.

 Slađana Tasić

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: