Plej “preslišao” Nemce

Lokalni sport - Petak 17.10.2014 - 08:08

Vranje – Pioniri košarkaškog kluba Plej 017 odigrali su prijateljsku utakmicu sa ekipom Eisbaren Bremerhaven iz Nemačke u Bujanovcu i pobedili, sa 57:28.

OKK Plej 017 OKK Plej 017

- Rezultat je bio u drugom planu, najbitnije je da su se deca družila i da smo dogovorili da budemo njihovi gosti na turniru koji oni tradicionalno organizuju.

Turnir u Nemačkoj počinje 31. januara 2015. godine, naša selekcija pionira biće jedna od učesnika – kaže za OK Radio Nenad Stajić trener i “alga i omega” bujanovačkog kluba.

Trener koji je doveo decu zove se Dejan Stojanovski, rodom je iz Kumanova a već 25 godina živi u Nemačkoj.

- Stojanovski ima svoju košarkašku akademiju, a radi i kao trener u Eisbare-u inače to je prvoligaška ekipa koja igra u Bundes košarkaškoj ligi. Trenerskim poslom bavi se sedam godina – navodi Stajić.

Podsećanja radi KK Plej 017 je jedan od retkih u Srbiji koji postoji četiri godine i nije voljom čelnika lokalne vlasti na budžetu. Klub je višenacionalni jer trenira oko 170 dece srpske, albanske i romske nacionalnosti.

Dušan Đorđević

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: