Roma otpočela sa takmičenjem

Lokalni sport - Utorak 09.09.2014 - 11:09

Vranje – Novoosnovani klub Roma iz Vranja, za koju igraju većina igrača romske nacionalnosti, odigrao je svoju prvu zvaničnu utakmicu, na pomoćnom terenu Pamučnog kombinata Jumko, protiv ekipe Mladosti iz Bosilegrada i izgubio, sa 3:1.

FK Roma, Foto- FB FK Roma, Foto- FB

Prema izveštačima fudbaleri Rome, uprkos porazu, nisu se obrukali, prikazali su borbenu igru, ali je bilo primetno da su još uvek neuigrani. Iskusnija ekipa Mladosti znalački je došla do pobede.

Golove za goste postigli su: Trajkov u 19, Vladimirov u 40. i 67. minutu, a za Romu Ćerimović u 46. minutu.

Utakmicu je sudila sudijska trojka iz Vladičinog Hana: Miloš Tasić, Ilija Radisavljević i Bratislav Sentić.

Delegat: Jelena Dimčić iz Vladičinog Hana.  

Iako, osnivači kluba sa poznatim bivšim fubalerom Dinama i Hajduka iz Kule, Dejanom Osmanovićem tvrde da da nastavljaju tradiciju dugogodišnjeg romskog kluba Radničkog, mnogima nije jasno, a posebno Romima, zašto klub nije zadržao ime od ranije koje je s ponosom nosio 50-tak godina.

Na osnivačkoj skupštini kluba primećno je da nije bilo onih koji su stvarali istoriju kluba, već većina mladih budućih fudablera okupljenih oko Osmanovića.

Radnički je ugašen, prema navodimna iz Sportskog saveza, zbog nedostatka para i prestao je da se takmiči u Pčinjskoj okružnoj ligi iako je na polusezoni 2005. godine zauzimao prvo mesto.

- Imamo pravo da sumnjamo da je to politička odluka – izjavio je svojevremeno Rama Mamutović, predsednik kluba.

Da li je osnovanje FK Roma nova politička ujdurma vranjske lokalne vlasti ili čist sportski motiv pokazaće vreme.

Za novoosnovani klub Roma prvu utakmicu odigrali su: Zoran Filipović, Stojan Kostadinović, Nikola Demirović, Kemal Kurtić, Nijaz Bajramović, Stefan Osmanović, Orhan Asanović, Slobodan Ćerimović, Dejan Osmanović,  Albert Kurtić. Orhan Memetović.

Igrali su još: Stefan Bajramović, David Redžepović.

Za ekipu Mladosti nastupili su: Talevski, Vojinović, Stojkov, Tasev, Vasev, Vasilev, Jordanov, Trajkov, Žarkov, Vladimirov, Aleksandar Dimov.

Igrali su još: Ljubomir Dinov

Dušan Đorđević
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: