Vranjski maratonac deseti u Slovačkoj

Lokalni sport - Sreda 05.10.2016 - 12:34

Kristijan Stošić, maratonac iz Vranja osvojio je deseto mesto u slovačkom gradu Košice na najstarijem maratonu u Evropi.

Vranjski maratonci u Košicama, Slovačka; FOFO: Vranjski maratonci Vranjski maratonci u Košicama, Slovačka; FOFO: Vranjski maratonci

Ova sportska manifestacija održana je po 93. put uz učešće čak 12.000 trkača u maratonu i polumaratonu.

Trčalo se dva kruga obima od 21 kilometar, a konkurencija je bila jaka uz prisustvo afričkih trkača koji su od starta krenuli žestoko u nameri da obore rekord maratona koji iznosi 2:07.

Prvo mesto osvojio je Kenijac David Kemboi sa rezultatom 2:08:58, drugi Elijan Kiorono takodje iz Kenije, a treći je bio Etiopljanin Tadesse Mam.

- Naš Kristijan Stošić je osvojio odlično deseto mesto sa rezultatom od 2:29:02.

Kristijan je bio spreman i za bolji rezultat ali putovanje u trajanju više od 10 sati noću pre takmičenja se odrazila na rezultat.

Staza je bila dobra sa par uzbrdica i nizbrdica što i nije poželjno ako se želi dobar rezultat.

Start je bio u 9 časova ujutro, po sunčanom vremenu i temperaturi oko 16 stepeni, uz blagi vetar koji se kasnije pojačavao i ometao – navode članovi kluba “Vranjski maratonci".

Na ovoj manifestaciji, daleke 1967. godine pobedio naš trkač Neđo Farčić.

Tokom oktobra vranjske maratonce očekuju takmičenja u Novom Sadu, Apatinu i Skoplju.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: