Četvrto finale Rodžers kupa za Novaka

Nacionalni sport - Nedelja 16.08.2015 - 07:53

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrto finale Rodžers kupa u Montrealu, pobedom nad Žeremijem Šardijem iz Francuske.

Novak ima maksimalni učinak u dosadašnjim finalima. Foto: Minas Panagiotakis/Getty Images Novak ima maksimalni učinak u dosadašnjim finalima. Foto: Minas Panagiotakis/Getty Images

Đoković je odigrao mnogo bolje nego u duelu sa Gulbisom prethodnog dana i slavio rezultatom 6:4, 6:4, posle nešto manje od 80 minuta igre.

Novak ima maksimalan učinak u finalima – dva puta je trofej dizao u Montrealu, a jednom u Torontu.

Ovo je bio deseti međusobni duel Srbina i Francuza i deseta pobeda Novaka maksimalnim rezultatom. Poslednji put su se sastali na Rolan Garosu prošle godine, kada je prvi igrač sveta pobedio rezultatom 6:1, 6:4, 6:2.

Đoković će u borbi za titulu igrati sa boljim iz drugog polufinala u kojem se sastaju Kei Nišikori i Endi Mari.

Ostvario je 30. uzastopni trijumf na turnirima iz serije 1000 i pridružio se Rafaelu Nadalu kao jedini igrač koji je igrao najmanje pet finala Mastersa u četiri različite sezone. On nije izgubio pre finala na nekom turniru još od oktobra prošle godine, što je ukupno 44 trijumfa do same završnice.

Polufinalni duel Mastersa u Kanadi počeo je nervoznim gemom Šardija koji je sa dve duple greške praktično poklonio brejk rivalu. To je Đokoviću bilo dovoljno da povede u setovima. Prvi igrač planete osetio je blagu nelagodnost u podlaktici desne ruke zbog kojeg je dva puta tražio masašu, a neposredno posle intervencije napravio je brejk u petom gemu drugog seta. Stečenu prednost je sačuvao i obezbedio novo finale za nešto manje od 80 minuta igre.

Francuz je bio mnogo agresivniji, ali je zato više grešio – imao je 18 vinera i 24 neiznuđenje greške, dok je Novak uz 12 direktnih poena imao samo 9 grešaka.

Duel su sa tribina posmatrali Didije Drogba i Janko Tipsarević, a najzanimljiviji trenutak desio se u pauzi između setova, kada je Srbin osetio da neko puši marihuanu na tribinama.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: