ABA: Partizanu derbi i treće mesto

Nacionalni sport - Ponedeljak 02.03.2015 - 05:50

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu sa 77:63 u derbiju 23. kola regionalne ABA lige i sada su treći na tabeli sa skorom 16-7.

StarSport StarSport

Posle dva poraza u prethodnom delu sezone, crno-beli su savladali najvećeg rivala i tako su ostvarili značajan trijumf u borbi za što bolju poziciju pred plej-of.

Sa druge strane, ovaj meč nije imao takmičarskog značaja za Zvezdu, koja je još ranije obezbedila prvo mesto.

Partizan je apsolutno zasluženo došao do pobede – prvo poluvreme okončao je serijom 11-0, a meč je definitivno prelomio u trećem periodu koji je dobio sa 21:8. Pavlović je bio konstanta tokom celog okršaja, Mačvan je u završnici poluvremena pokrenuo crno-bele, a Tepić je sa pet uzastopnih poena doneo +16 (53:37) sredinom treće deonice.

Meč je tada praktično prelomljen, Zvezda do kraja nije prišla na jednocifreni zaostatak, pa je Partizan ostvario desetu uzastopnu pobedu u ABA ligi.

Ključ trijumfa crno-belih bilo je zaustavljanje Marjanovića, kojeg su udvajali u svakoj prilici, a njegovi saigrači nisu koristili prostor da naprave nešto više. Prve poene Zvezdin centar dao je tek sredinom treće četvrtine, a meč je završio sa 5 poena i 3 skoka.

Najefikasniji kod Partizana bio je Aleksandar Pavlović sa 19 poena (8-17 iz igre), uz po 3 skoka i asistencije, dok je Milan Mačvan upisao 15 poena (6-13 iz igre) i 10 skokova, a Nikola Milutinov dodao je 13 poena (5-7 iz igre), 7 skokova i 3 asistencije. Milenko Tepić je upisao 9 poena i 6 skokova, a Dragan Milosavljević imao je 6 poena i 8 skokova.

Čarls Dženkins predvodio je Zvezdu sa 20 poena (6-14 iz igre, 7-7 penali) i 4 skoka, a Markus Vilijams zabeležio je 14 poena (5-11 iz igre), 5 skokova i 4 asistencije. Sledeći po broju poena bio je Stefan Jović sa 7.

U sledećem kolu Crvena zvezda dočekuje Metalac, dok Partizan gostuje Megi u Sremskoj Mitrovici.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: