Ana u polufinalu Pekinga

Nacionalni sport - Petak 09.10.2015 - 13:24

Ana Ivanović se plasirala u polufinale turnira u Pekingu, savladavši Anastasiju Pavljučenkovu sa 6:3, 7:5.

Neka se pripremi Timea Bačinski iz Švajcarske; Foto: Getty Images Neka se pripremi Timea Bačinski iz Švajcarske; Foto: Getty Images

Posle Kuznjecove, pred Anom je na kineskom tlu pala još jedna Ruskinja.

Pavljučenkova nije, poput svoje sunardonice, uspela da natera Anu da ostane dva i po sata na terenu, jer je Ivanovićeva, pre svega, daleko bolje servirala.

Čak 72% njenih prvih servisa bilo je baš kako treba, a kako je Pavljučenkova ostala na skromnih 48% u uvodnoj deonici, to je, uz dva brejka, za 3:1 i 4:2, Ivanovićevoj pomoglo da zakorači ka novom uspehu.

Istina, Ruskinja se nije predavala. Imala je, na momente, serije izvrsnih udaraca sa osnovne linije, no veći kvalitet je, ipak, bio na drugoj strani mreže.

Čak i kada bi Pavljučenkova značajno podigla nivo svoje igre, uostalom - imala je više direktnih poena, 29 naspram 27, Ana bi pronalazila odgovor.

Poslednji put je to bilo neophodno kada je ruska teniserka od 1:4 u drugom setu preokretom stigla do 5:4 i servirala u narednom gemu.

Ivanovićeva je tada forhendima sa osnovne linije počela da osvaja ključne poene, zaključivši ovaj meč sa dva uzastopna brejka, odnosno tri gema u nizu.

Anina suparnica u polufinalu biće Timea Bačinski iz Švajcarske, koja je je sa 0:6, 6:3, 7:5 eliminisala Italijanku Saru Erani.

U drugom polufinalu rivalka Agnješke Radvanske biće pobednica meča Betani Matek-Sends - Garbine Muguruza.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: