Derbi: Zvezda za rekord, Partizan za drugo mesto

Nacionalni sport - Nedelja 05.02.2017 - 10:54

Derbi koji će u hali "Pionir" odigrati Partizan NIS i Crvena zvezda mt:s imaće poseban značaj za oba tima, nevezano za prestiž koji sa sobom nose ovakve utakmice.

Derbi ima poseban značaj za oba tima FOTO: ABA Liga/Twitter Derbi ima poseban značaj za oba tima FOTO: ABA Liga/Twitter

Sportski događaj dana u Srbiji predstavlja večerašnji okršaj košarkaša Partizana i Crvene zvezde koji će u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" odmeriti snage u okviru 21. kola ABA lige.

Aktuelni šampion Srbije i regionalne ABA lige u večerašnju utakmicu ulazi nakon poraza od Anadolu Efesa u 21. kolu Evrolige, kojim je prekinut fantastični niz od sedam uzastopnih trijumfa u elitnom takmičenju.

Crveno-beli su u susretu sa turskim predstavnikom nastupili u oslabljenom sastavu, pošto roviti Stefan Jović i Ognjen Kuzmić nisu mogli da daju svoj pravi doprinos, a izostao je i povređeni Nemanja Dangubić.

To je bio razlog da trener Crvene zvezde mt:s Dejan Radonjić nakon meča sa Anadolu Efesom nagovesti da ga eventualni poraz u derbiju ne bi zabrinuo niti iznenadio, ali je i pored toga jasno da crveno-beli dočekuju večerašnji meč sa željom da nastave niz u ABA ligi.

Ukoliko Crvena zvezda mt:s večeras savlada Partizan postaviće novi rekord po broju uzastopnih pobeda u toku jedne sezone, a ako se računaju u uspesi sa kraja prethodnog šampionata crveno-beli će imati 31. uzastopnu pobedu na Jadranu.

Bivši šampion Evrope i aktuelni vicešampion Srbije večerašnju utakmicu dočekuje kao trećeplasirana ekipa na tabeli, nakon što je Cedevita savladala Mornar i preskočila Partizan.

Upravo će se za tu drugu poziciju crno-beli grčevito boriti do kraja ligaškog dela sezone, a duel sa Crvenom zvezdom mt:s samo je jedan u nizu onih koje će izabranici Aleksandra Džikića morati da dobiju ukoliko žele da u plej-of uđu kao drugoplasirani tim na tabeli.

Probleme sa povredama igrača ima i Partizan, a očekuje se da svi igrači budu na raspolaganju Aleksandru Džikiću za večerašnji meč iako će mnogi od njih biti "roviti".

Večerašnja utakmica u hramu košarke predstavljaće 33. međusobni susret Crvene zvezde i Partizana u ABA ligi, a crno-beli i dalje imaju prednost pošto su dobili 18 duela.

Partizan kao domaćin ima skor 10:7 a večerašnja utakmica igra se pred "Grobarima" pa navijača Crvene zvezde mt:s neće biti u hali, barem ne onih organizovanih grupa.

Derbi susret 21. kola ABA lige između Partizana i Crvene zvezde počinje u 18 časova uz direktan prenos na prvom kanalu televizije Arenasport.

 

sportske.net, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: