DK: Srbija sa Gaučosima za polufinale

Nacionalni sport - Petak 17.07.2015 - 10:03

Reprezentacija Srbije počinje trodnevnu borbu u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv selekcije Argentine.

Srbija spremna za pohod na novi trofej. Foto:Teniski savez Srbije Srbija spremna za pohod na novi trofej. Foto:Teniski savez Srbije

Selektor Bogdan Obradović tvrdi da su njegovi izabranici puni samopouzdanja i spremni za pohod ka osvajanju novog trofeja u takmičenju.

Žrebom u petak odlučeno je da meč u Buenos Ajresu otvore Leonardo Majer i Filip Krajinović, a posle njih na teren izlaze Federiko Delbonis i Viktor Troicki.

- Pobeda nad Argentinom samo je jedan od zadataka u nizu. Trenirali smo četiri dana ovde, imamo dosta sati provedenih na terenu. Filipu se ispunila želja da igra prvi, a posle njega na teren izlazi Viktor. Argentinci su jaki, imaju odlične igrače, ali i mi smo puni samopouzdanja. Naš cilj je da ponovo osvojimo Dejvis kup, ovo je samo jedan od zadataka koji moramo da ispunimo na putu do trofeja - rekao je Obradović.

On je je istakao da je srpska ekipa u stalnom kontaktu sa Novakom Đokovićem, koji će propustiti predstojeći meč na podlozi od šljake.

- Novak nam daje snagu, neprestano smo u kontaktu i podržava nas. Ono što on radi, mi isto moramo da ispunimo, a to je da osvojimo nasjajnije odličje. Nema diskusije, u najtežim trenucima pravili smo rezultate koji se od nas očekuju, tim je naštimovan za najveće uspehe - poručio je Obradović.

Majer i Krajinović izlaze na teren od 16 sati po srednjeevropskom vremenu, a posle njih rekete će ukrstiti Delbonis i Troicki.

U subotu je na programu meč dublova za koji su prijavljeni Karlos Berlok i Dijego Švarcman i Nenad Zimonjić i Dušan Lajović.

Poslednjeg dana susreta, u nedelju, trebalo bi da se sastanu Majer i Troicki, odnosno Delbonis i Krajinović.

Pobednik četvrtfinalnog duela između Argentine i Srbije u polufinalu Dejvis kupa sastaće se sa boljim iz meča Kanada – Belgija.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: