Đoković produžio niz, pao i Ferer

Nacionalni sport - Petak 10.10.2014 - 13:43

Novak Đoković ostvario je 28. uzastopnu pobedu na turnirima u Kini i plasirao se u polufinale Mastersa u Šangaju.

BETA/AP BETA/AP

Najbolji teniser sveta je uz manje probleme savladao veterana Davida Ferera 6:4, 6:2 za mesto među četiri najbolja.

Đoković je 13. put pobedio Španca, a sledeći rival biće mu bolji iz duela velikog Rodžera Federera i Francuza Žilijena Benetoa.

Već je poznat jedan polufinalni duel, igraće Francuz Žil Simon i Španac Felisijano Lopes.

Đoković je briljirao u većem delu prvog seta, pa se očekivalo da će ga osvojiti brzo. Odmah je napravio brejk, dominirao svojim servisom, te konstantno pretio rivalu na njegov, ali se na kraju namučio da ga osvoji. Ferer je pružio sjajnu igru u desetom gemu, spasao četiri set lopte, u međuvremenu propustio dve brejk šanse, da bi konačno posle 15-minutnog gema Novak uspeo da stigne do 6:4.

Sličan tok meča imao je i drugi set, Đoković je odmah napravio brejk, potom je propustio šansu za 3:0, Ferer je nakon toga popravio igru, ali ovaj put Novak uspeva na vreme da prelomi meč. U desetom gemu dobrim riternom stiže do nove brejk šanse, koristi drugu i rutinski stiže do 6:2 za konačnu pobedu.

Đoković je fantastično servirao, osvojio 70% poena na prvi servis (14 od prvih 15), bio solidan i na drugom, te protiv petog tenisera sveta imao više direktnog poena nego neiznuđenih grešaka.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: