Đoković: Resetovao sam se

Nacionalni sport - Četvrtak 13.03.2014 - 10:50

Novak Đoković objasnio je preokret protiv Marina Čilića verom u sebe i pored loše igre u prvom setu.

BETA/AP BETA/AP

Đoković je nakon 1:6 potpuno preokrenuo situaciju na terenu i sa 6:2, 6:3 eliminisao Hrvata u osmini finala Mastersa u Indijan Velsu.

- Verovao sam da mogu da se vratim. Drugi set je bio potpuno druga priča. Resetovao sam se i rekao sebi da je to početak meča. Zaboravio sam prvi set, i u naredna dva bio veoma dobar. Imao sam intenzitet koji sam tražio, nadam se da ću ga zadržati - rekao je Đoković.

Đoković je bio nešto slabiji nego na prethodna dva meča, ali je ipak uspeo da prevlada loš prvi set protiv odličnog Čilića.

- Bio sam stabilan i miran, bez obzira na rezultat. Prihvatio sam činjenicu da je bolje počeo meč od mene. Bio je veoma agresivan, nije promašivao ništa, servirao je neverovatno brzo i precizno. Nisam mogao mnogo da uradim. Bio sam primoran da se povučem - dodao je Novak.

Đoković je uz Federera jedini teniser iz Top 10 ATP liste u četvrtfinalu, jer su nastup u sredu uveče završili Endi Mari i Stanislas Vavrinka.

- Moramo prihvatiti činjenicu da svi napreduju. Svi žele da budu bolji i pobede najbolje igrače. To je drugi razlog da trenirate naporno, da budete bolji i da se takmičite s tim momcima. Teško je svakom ostati na vrhu. Svestan sam šta se dešava. S pozitivne strane, to je dobro za spot, imati različita lica kao pobednike velikih turnira - istakao je Đoković.

Drugi reket sveta će u četvrtfinalu IV igrati protiv Francuza Žilijena Benetoa, u petak uveče.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: