Đoković utišao Njujork i osvojio 10. Gren slem!

Nacionalni sport - Ponedeljak 14.09.2015 - 08:28

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je US open drugi put u karijeri pošto je u epskom finalu savladao Rodžera Federera sa 6:4, 5:7, 6:4, 6:4.

Novak US Open osvojio drugi put u karijeri. Foto: Getty images Novak US Open osvojio drugi put u karijeri. Foto: Getty images

Srpski teniser je na taj način kompletirao još jednu fantastičnu Gren slem sezonu osvojivši treći trofej, a ukupno jubilarni 10. u karijeri.

Finalni meč kasnio je više od tri sata zbog kiše, ali navijači koji su ostali nisu bili razočarani.

Novak je još jednom potvrdio kolika je igračka i mentalna gromada, igrao je protiv fenomenalnog Federera ali i publike koja se u pojedinim trenucima ponašala kao na Dejvis kupu pokušavajući da omete prvog igrača sveta čak i prilikom servisa.

Novak je mnogo bolje počeo. Iako je posle pada pri kojem je izgrebao ruku ispustio rani brejk, uspeo je brzo da se vrati i osvoji prvi set. U drugom je Federer podigao nivo igre, u meč se uključila i publika, pa je Švajcarac u finišu uspeo da brejkom izjednači na 1-1.

Imao je Federer u tim trenucima veliku psihološku prednost, ali Novak nije pao. Veoma važan bio je osmi gem trećeg seta, Novak je pri vođstvu Federera 4:3 spasao dve brejk lopte, a onda je već u narednom napravio odlučujući brejk.

U četvrtom setu Novak je zagospodario terenom, napravio je dupli brejk, poveo je sa 5:2, ali ni tu nije bio kraj. Federer je vratio jedan brejk, imao je i u desetom gemu tri brejk lopte za potpuni povratak, ali Đoković se još jednom izborio sa pritiskom i slavio je.

Bio je ovo 42. međusobni duel dvojice najboljih tenisera sveta, a Novak je ponovo uspeo da izjednači – 21:21. Đoković je postao tek četvrti teniser u istoriji Open ere sa dvocifrenim brojem Gren slemova. Ispred njega su Federer sa 17, Sampras i Nadal sa po 14 i Borg sa 11.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: