EK: Zvezda sa -3 u Beograd

Nacionalni sport - Utorak 18.03.2014 - 22:12

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Budiveljnika u Kaunasu sa 82:79 u prvoj utakmici četvrtfinala Evrokupa.

Košarkaši Crvene zvezde izgubili od Budiveljnika Košarkaši Crvene zvezde izgubili od Budiveljnika

Zvezda je tokom meča bila u minusu i 11 poena, nisu crveno-beli bili koncentrisani tokom najvećeg dela meča, ali na kraju su ostvarili povoljan rezultat.

Revanš je na programu sledeće srede u Beogradu, još se ne zna da li u Pioniru ili u Kombank Areni.

Raško Katić predvodio je Zvezdu sa 20 poena (7-13 iz igre, 6-6 penali) i 3 skoka, Demarkus Nelson upisao je 16 poena (6-12 iz igre), 5 skokova i 7 asistencija, dok je Čarls Dženkins dao 11 poena (5-14 iz igre). Marko Simonović ubacio je 10 poena (4-5 iz igre, 4sk), a Ivan Radenović 9, uz 7 skokova.

Najbolji kod Budiveljnika bio je Janis Strelnijeks sa 20 poena (7-10 iz igre) i 5 asistencija, Blejk Ejhrn ubacio je 16 poena, a Dahuan Samers imao je 13 poena i 10 skokova. ’Dvocifreni’ su bili i Lavrinovič sa 11 i Minard sa 10 poena.

Crveno-beli su mogli da dođu i do pobede, Dženkins je promašio polaganje uz kontakt, a konačan rezultat postavio je Strelnijeks sa linije penala nakon nesmotrenog faula Nelsona pri šutu za tri poena – 82:79.

Pobednik ovog dvomeča u polufinalu će igrati sa boljim iz okršaja Uniksa i Ankare.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: