EP: Kadeti nastavljaju sa pobedama

Nacionalni sport - Utorak 11.08.2015 - 10:16

Kadetska reprezentacija Srbije ostvarila je veoma važan triujumf na startu druge faze Evropskog prvenstva u Kaunasu, pobedivši Francusku 69:62.

Srbija je savladala Francusku. Foto: Košarkaški savez Srbije Srbija je savladala Francusku. Foto: Košarkaški savez Srbije

Izabranici selektora Nenada Trunića slavili su u okviru prvog kola grupe F i sada sudbinu oko plasmana u narednu fazu takmičenja drže u potpunosti u svojim rukama.

Sjajni u našem timu bili su Andrija Marjanović i Marko Pecarski sa po 19 poena, Uskoković je dodao osam, a Tadić sedam koševa. S druge strane, kod Francuza se najviše istakao Blan sa 17 poena.

Predovđeni raspoloženim Andrijom Marjanovićem srpski kadeti odlično su počeli duel u Kaunasu i u petom minutu poveli sa 11:3. Zahvaljujući Marku Pecarskom naš mladi tim je uspešno kontrolisao skok igru, inače najjače oružje rival i još više povećao vođstvo – 19:8.

Samo mali pad koncentracije bio je dovoljan Francuzima da se konsoliduju i smanje zaostatak – 27:22 (15. minut). Odlično su tada odreagovali srpski kadeti, još više povećali agresivnost u odbrani, a Pecarski i Uskoković povisili na 38:26. Nažalost u poslednja dva minuta prvog poluvremena Srbija nije uspela da poentira, a 'Trikolori' su trojkom Ludviga Bejirsta prišli na 38:31.

Nastavile su se poteškoće srpskih kadeta u ofanzivnim akcijama i na početku drugog dela igre. U prva četiri minuta poentirao je samo Miloš Novaković, rival je drastično popravio šut iz igre, definitivno uhvatio rezultatski priključak – 40:38, a do završetka treće četvrtine prešao u vođsto – 50:51.

Ipak, Srbiju je u igru vratio efikasni Andrija Marjanović, a posle trojke Tadije Tadića i uspešne akcije Marka Pecarskog stečeno je sedam poena prednosti – 60:53 (35. minut). Međutim, ponovo je došlo da pada koncentracije, što Francuzi koriste da dođu do ekspresnog izjednačenja – 60:60.

Usledila je uzbudljiva završnica meča koju su najvili Uskoković i Latinović – 64:62. Tada je došlo do ključnog detalja kad je Marko Pecarski uspeo da poentira i iznudi dodatno slobodno bacanje – 67:62.

Uvukla se nervoza u redove mladih 'Trikolora', koji su brzopleto želeli da dođu do preokreta. Sve je bilo gotovo tri sekunde pre kraja kad je sjajni Pecarski postavio konačan rezultat – 69:62 i doneo veliki trijumf Srbiji.

SRBIJA: Uskoković 8, Kovačević 2, Tadić 7, Vulikić, Latinović 5, Marjanović 19, Matić 5, Novaković 2, Petrušev, Mihajloski, Stajčić 2, Pecarski 19.

FRANCUSKA: Raklen, Bejirst 9, Viskar-Getc, Blan 17, Fevrije, Brki 2, Dore 3, Mopsu, Piko, Bazile 9, Oar 8, Aba 12.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: