EP: Poraz Srbije od CG na startu

Nacionalni sport - Utorak 09.12.2014 - 05:45

Rukometašice Srbje poražene su od Crne Gore rezultatom 22:19, u prvom meču D grupe Evropskog prvenstva.

Starsportphoto Starsportphoto

Srbija je počela veoma slabo, u nekoliko navrata se vraćala u igru, ali nije mogla do potpunog preokreta u drugom poluvremenu.

Ekipi selektora Saše Boškovića nije pomogao ni povratak kapitena Andree Lekić, koja je zaigrala tek u drugom delu i postigla dve trećine golove u tom periodu.

Nakon ovog neuspeha Srbija je ostala na trećem mestu grupe D bez bodova, dok su se Crnogorke pridružile Francuskoj koja je trijumfovala nad Slovačkom sa 21:18.

Srpkinje su napravile čak 18 grešaka naspram samo 13 protivnica koje su uspevale da kazne svaki propust na obe strane terena.

Lekićeva je bila najefikasnija u našoj ekipi sa šest golova, dok je dva manje dodala Biljana Bandelier.

Trio Suzana Lazović-Katarina Bulatović-Milena Knežević nosio je Crnu Goru sa ukupno 15 golova ( sve tri po pet), ali je najbolji pojedinac bila golman Sonja Barjaktarović, koja je imala 14 odbrana.

U narednoj utakmici srpske rukometašice igraju u sredu od 18 sati protiv reprezentacije Francuske, dok se Crna Gora od 20.15 sastaje sa Slovačkom.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: