EP: Srbija sa Hrvatskom za bronzu

Nacionalni sport - Nedelja 20.07.2014 - 01:33

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije igraće sa Hrvatskom meč za treće mesto na Evropskom prvenstvu na Kritu.

Reprezentacija Srbije Reprezentacija Srbije

Izabranici Dejana Mijatovića su u prvom polufinalu poraženi od Turske sa 66:53, dok je Hrvatska izgubila od Španije sa 63:61.

Španci su do trijumfa došli posle alej-upa iz auta, a Pauli je postigao poene za trijumf.

U pobedničkom timu najbolji je bio Sais sa 13 poena i 12 skokova, dok je Visedo dodao 11 poena. Kod Hrvata, Gabrić je imao 19 poena i pet skokova, dok je Mavra meč završio sa 16 poena i sedam asistencija.

Selektor srpskih košarkaša je posle poraza od Turske rekao da su njegovi izabranici pokazali karakter i da je važno da daju sve od sebe u borbi za bronzu.

- Mislim da smo ponovo pokazali karakter, da smo se borili do samog kraja, iako nam je malo toga polazilo za rukom. Momci ne smeju da tuguju, klonu duhom, jer dali su sve od sebe tokom pripremnog perioda, odigrali zaista odlično gotovo sve utakmice na šampionatu. Zato treba da podignu glave, među četiri smo najbolje reprezentacije u Evropi, a u nedelju imamo priliku da pobedom osvojimo bronzanu medalju i nađemo se na pobedničkom postolju - istakao je Mijatović.

Meč za treće mesto igra se u nedelju od 18.15, dok je finale između Turske i Španije na programu u 20.30.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: