EP: Srpkinje moćne i protiv Holandije

Nacionalni sport - Nedelja 24.09.2017 - 10:24

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Holandiju 3:0 u meču drugog kola Grupe D na Evropskom prvenstvu.

„Leteće Holanđanke“ su prizemljene FOTO: CEV „Leteće Holanđanke“ su prizemljene FOTO: CEV

„Leteće Holanđanke“ su prizemljene! U okršaju koji je davao odgovor na pitanje ko je veći favorit na EP, olimpijske ili evropske vicešampionke, naše odbojkašice su pobedom od 3:0 dale jasan odgovor – Srbija.

U drugom kolu D grupe EP u Azerbejdžanu i Gruziji, Brankica, Stefana, Tijane i ostale naše dame deklasirale su jednu od najvećih konkurenata za najviše mesto na postolju i pokazale jasnu nameru da se tamo nađu za nekoliko dana – 3:0 (27:25, 25:17, 25:23).

Trijumf u susretu sa Belgijom (nedelja, 15.00) obezbedio bi Terzićevim izabranicama lakši put do završnice, jer bi se sa prvog mesta u grupi direktno plasirale u četvrtfinale. Ne bi morale da gube vreme sa formalnostima oko osmine finale...

Na odbojkaškim šampionatima uveli su tenisko oko sokolovo, a zbog video-čelendža i brojnih grešaka sudije, prvi set trajao je kao neki taj-brejk u „belom sportu“ koji se igra dok akteri ne popadaju na mreži.

Jedna suluda odluka čoveka u stolici na 17:20, kada nije video očiglednu četvrtu loptu Holanđanki, ujela je za srce naše dame koje su tek onda pokazale zube.

Bjelica i Mirkovićeva su sa klupe unele živost, a startna postava je dokusurila „leteće Holanđanke“ koje su prerano poletele na 23:21. Imale su i tri-set lopte u igri na razliku, prstom nisu morale da mrdnu za poene posle tri uzastopne servis-greške našeg tima.

Ipak, blok Stefane Veljković jedan na jedan, u stilu najlepših košarkaških „banana“ i sjajan servis Jovane Stevanović, doneo je džek-pot prvog seta.

Tih 1:0 na semaforu bili su manje važni od vetra u leđa koje su Terzićeve izabranice potom dobile i sa kojim su oduvale jednu od glavnih zverki na Šampionatu.

Serijom od 5:0 na startu drugog seta, Srbija je krenula u još jedan juriš ka maksimalnoj pobedi, a prednost je rasla zajedno sa brojem poena nestvarne Tijane Bošković.

Njena razorna levica već u drugom setu je nadmašila statistiku iz celog prvog susreta protiv Češke (22), a umetnički dojam savršenom setu davale su Stefana Veljković i Bojana Živković, koja je „kuvanjem“ stavila šlag na prednost od 2:0.

U trećem setu je bilo mnogo više neizvesnosti, ali Srpkinje na ovom Šampionatu ništa drugo osim 3:0 ne zanima!


SRBIJA – HOLANDIJA 3:0

DVORANA: „Olimpijski sportski kompleks“. Gledalaca: 2.000. Sudije: Rapisarda (Italija) i Žili (Francuska).

SRBIJA: Buša, Živković 3, Popović, Malešević 4, Mihajlović 14, Mirković, Veljković 14, Pušić, Bjelica 1, Stevanović 8, Rašić, Bošković 27, Milenković, Blagojević.

HOLANDIJA: Knip, Stoltenborg, Belien 7, Plak 11, De Kruijf, Balkeštejn-Grothus 5, Šot, Sletjes 12, Bajs 5, Dejkem, Jasper 1, Dalderop 1, Polder, Kolhas 3.

Po setovima: 27:25, 25:17, 25:23.


 

Novosti, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: