Evropska pobeda Partizana posle šest godina!

Nacionalni sport - Petak 18.09.2015 - 09:36

Fudbaleri Partizana pobedili su AZ Alkmar na svom terenu sa 3:2 (2:1) u prvom kolu L grupe Lige Evrope.

Značajna prednost Partizana na samom startu. Fot: FK Partizan Značajna prednost Partizana na samom startu. Fot: FK Partizan

Partizan je u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja poslednji put slavio u decembru 2009. godine protiv Šahtjora, kada je pobedu crno-belima doneo Lamin Dijara.

Pobedu crno-belima doneli su dvostruki strelac Abubakar Umaru golovima u 11. i 40. minutu i Živković u 89, dok su pogotke za AZ postigli Van der Linden u 34. i Henriksen u 93.

U drugom meču grupe Atletik Bilbao je posle preokreta pobedio Augsburg na svom terenu sa 3:1.

Saša Ilić odigrao je svoj 119 evropski meč i postao je fudbaler sa najvećim brojem evropskih mečeva od svih koji u tekućoj sezoni nastupaju u Ligi Evrope.
Na stadionu u Humskoj viđen je dinamičan meč i pored toga što nije bilo mnogo prilika na obe strane. Ekipa Zorana Milinkovića je bila nešto konkretnija i zasluženo slavila, a golove je primala posle svojih grešaka.

Partizan je poveo u 11. minutu preko Abubakara. Živković je izveo korner, lepo je centrirao u kazneni prostor, a Kaerunac je glavom loptu sproveo ispod prečke u mrežu.

Balažic je dobio žuti karton zbog starta s leđa nad Jansenom. Iz tog prekida usledilo je izjednačenje gostiju u 35. minutu. Posle centaršuta Heja sa oko 25 metara, sa desne strane centrirao je Henriksen, lopta je kroz peterac prošla pored svih igrača Partizana, do nje je stigao Van der Linden, namestio se i nije mu teško da sa tri metra bude precizan.

Partizan nije dugo čekao za novo vođstvo, 2:1 je bilo posle samo šest minuta.Posle centaršuta Vulićevića, Abubakar je bio sam na 12 metara ispred gola i volejom postiže drugi pogodak.

Tačku na meč stavio je Živković u 89. minutu, posle dodavanja Ilića, Živković je sam krenuo u kontru i lako savladao golmana. Konačan rezultat postavio je Henriksen, posle nove greške crno-belih na sredini i sa 18 metara smanjio na 3:2.

Partizan je poslednjih petnaestak minuta bio sa igračem više na terenu jer je teren zbog drugog žutog kartona ranije napustio Huperts.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: