Federer ostavio Novaka bez trofeja u Sinsinatiju

Nacionalni sport - Ponedeljak 24.08.2015 - 09:21

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ostao je bez Zlatnog Mastersa, pošto je u finalu Sinsinatija poražen od Rodžera Federera.

Novak priželjkuje početak US OPEN. Beta/AP Photo/John Minchillo Novak priželjkuje početak US OPEN. Beta/AP Photo/John Minchillo

Đoković je odigrao ispod svojih mogućnosti i poražen je u dva seta, rezultatom 7:6 (7-1), 6:3.

Na taj način Švajcarac je sprečio Srbina da dođe do jedinog trofeja na turnirima iz serije 1.000 koji mu nedostaje. Osvojio je sedmi pehar u američkom gradu iz isto toliko finala, dok je Đoković poražen u petom pokušaju da se upiše u istoriju.

Ovo je bio 41. međusobni susret dvojice tenisera, a Rodžer sada vodi sa 21-20 u pobedama. Stigao je do 24. Masters trofeja, isto koliko ima i njegov današnji protivnik.

Novak je potvrdio da se ne nalazi u očekivanoj formi pred US open, ali je i tako uspeo da odigra dva finala. U ovom meču bio je suviše pasivan, a kada je počeo da gubi, ponovo je pokazao znake malodušnosti.

S druge strane, osvajač 17 Gren slem titula bio je izuzetno raspoložen i agresivan, pokušavajući da napadne svaku kraću lopticu.

„Previše dobro, previše dobro“, izjavio je Đoković na mreži dok se pozdravljao sa Federerom.

Od ponedeljka drugi igrač na ATP listi doneo je dobru odluku da propusti Toronto jer je bio izuzetno svež i motivisan da odbrani ovaj trofej. To mu je pošlo za rukom, a da na celom turniru nije pretrpeo nijedan brejk!

Na listi najboljih tenisera sveta vratio se odmah iza Đokovića, pa je njihov meč u Njujorku tek u finalu.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: