Konačno: Nole osvojio Rolan Garos!

Nacionalni sport - Nedelja 05.06.2016 - 19:00

Prvi teniser sveta Novak Đoković osvojio je danas, prvi put u karijeri, Rolan Garos u Parizu, pošto je u finalu pobedio drugog igrača sveta, Britanca Endija Mareja u četiri seta, 3:6, 6:1, 6:2, 6:4.

Novak sa najiščekivanijim trofejem; Foto: Reuters Novak sa najiščekivanijim trofejem; Foto: Reuters

Đoković je u svom četvrtom finalu na Rolan Garosu osvojio prvi trofej i postao tek osmi teniser u istoriji koji je osvojio sva četiri grend slem trofeja.
Srpski teniser je igrao u 20. grend slem finalu i osvojio 12. titulu.

On je jedan od retkih koji je osvojio četiri grend slema u nizu.

Poslednji put to je učinio Rod Lejver 1969. godine, kome je to pošlo za rukom i 1962. Pre njega to je uradio još samo Don Badž 1938.

Đoković je u svoja prva dva finala Rolan Garosa igrao protiv Španca Rafaela Nadala, 2012. i 2014. godine, a prošle godine protiv Švajcarca Stena Vavrinke.

Marej je danas igrao u 10. grend slem finalu i ostao je na dve titule.

Đoković je dobro počeo meč, napravio je brejk već u prvom gemu i to bez izgubljenog poena, ali je Britanac snažno uzvratio, nanizao je četiri gema i preokrenuo.

Srpski teniser je u šestom gemu prekinuo protivnikov niz, ali je drugi igrač sveta do kraja seta sačuvao brejk prednosti i posle 45 minuta poveo je u meču.

U devetom gemu Đoković se raspravljao sa sudijom pošto je mislio da je oštećen jer je Mareju posle servisa i pogrešne odluke linijskog sudije, koja je preinačena, dodeljen poen umesto novog servisa.

Srpski teniser je igrao bolje i sigurnije nego u prvom setu, smanjio je greške i imao više direktnih poena.

Đoković je u prvom gemu spasio brejk loptu i poveo, a zatim je posle dvostruke servis greške protivnika napravio brejk i poveo sa 2:0.

On je u narednom gemu potvrdio brejk, a seriju je prekinuo Marej za 3:1, nakon što je spasio dve brejk lopte.

Srpski igrač je zatim vezao tri gema i bez većih problema izjednačio na 1:1 u setovima.

Đoković je nastavio sa dobrom igrom i u trećem setu, dva puta je oduzeo servis Britancu i posle treće set lopte preokrenuo na 2:1.

Prvi igrač sveta je potpuno nadigrao Mareja u četvrtom setu, poveo je sa 5:2 i servirao za pobedu, ali mu je Britanac oduzeo servis.

Marej je osvojio i gem na svoj servis i prišao na 4:5, ali je Đoković u narednom gemu ostao priseban, sačuvao je svoj servis i posle treće meč lopte i tri sata i pet minuta osvojio prvi Rolan Garos u karijeri.

Pošto se pozdravio sa Britancem na mreži, Đoković je legao na teren i stavio ruke preko glave.

On je zatim reketom nacrtao srce na šljaci i legao na teren.

Prvi teniser sveta Novak Đoković izjavio je danas da mu je osvajanje Rolan Garosa možda najveći trenutak u karijeri.

"Ovo je zaista poseban trenutak, možda i najveći u mojoj karijeri. Hvala vam. Sunce se sada pojavilo, lepo je videti sunce posle 10 dana kiše.

Veliko je zadovoljstvo videti vas, videti ovu publiku koja je došla na finale.


Nadam se da ste uživali u ovom meču danas", rekao je emotivni Đoković posle finala.

"Moram da kažem da je za mene najvažnije to što sam danas osetio nešto što nikada u celom životu nisam osetio.

Iscrtao sam srca na šljaci, dobio sam dozvolu za to.

Najvažnije za to je što sam iscrtao i što sam sa vama svaki dan na ovom terenu. Hvala vam", rekao je Đoković pre ceremonije dodele pehara.

RTV, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: