Lajović ispustio 14. na svetu

Nacionalni sport - Subota 07.02.2015 - 06:40

Dušan Lajović izgubio je u četvrtfinalu turnira iz Serije 250 u Kitu od prvog nosioca Felisijana Lopesa sa 4:6, 7:5, 6:1.

BETA/AP BETA/AP

Lajović je imao set viška i četiri brejk lopte u drugom setu, ali je 14. teniser sveta ipak uspeo da preokrene i da se plasira u polufinale.

Meč je pri rezultatu 4:1 za Lopesa u trećem setu prekinut zbog pljuska, ali je brzo nastavljen i levoruki Španac lako je završio posao.

Lajović je već u prvom gemu na meču napravio brejk, zatim je u četvrtom gemu spasao brejk loptu, da bi do kraja bez problema sačuvao prednost za vođstvo u setovima.

Ogromnu šansu srpski teniser propustio je na početku drugog seta, kada u trećem gemu nije realizovao tri uzastopne brejk šanse, a zatim i još jednu.

Sve do završnice seta obojica su čuvali servis bez poteškoća, a onda je Lajović popustio – duplom greškom poklonio je rivalu dve uzastopne brejk lopte. Lopes je na prvoj slab drugi servis poslao u aut, ali na drugoj nije ponovio grešku i izborio je treći set.

Prvi nosilac iz Španije već u trećem gemu odlučujućeg seta došao je do brejka, uz veliku pomoć Lajovića. Srpski teniser odservirao je duplu grešku sa 15:30, a zatim je sa još dva nekontrolisana forhenda dao brejk rivalu.

Lopes je preuzeo kontrolu nad mečom i po povratku sa pauze nije imao nikakvih problema da ga privede kraju.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: