Liga šampiona: Šta čeka Partizan?

Nacionalni sport - Četvrtak 19.06.2014 - 12:48

Fudbaleri Partizana ipak se spremaju za Ligu šampiona, a crno-bele ne očekuje nimalo lak posao u 12. napadu na elitu.

partizan.rs partizan.rs

Partizan će borbu za treće učešće u LŠ početi kao nosilac u drugom kolu kvalifikacija, dok će već u naredna dva biti među nepovlašćenim ekipama.

Najteže potencijalne prepreke za klub iz Humske biće Malme, Stromgodset, Dinamo Tbilisi (2. kolo), te Salcburg, Steaua, Seltik, Ludogorec, Makabi (3. kolo).

Partizan je jedini srpski klub koji je učestvovao u grupnoj fazi Lige šampiona, prvi put se u elitu plasirao u sezoni 2003-2004, a poslednji u sezoni 2010-2011. Tada su crno-beli do elite stizali nakon dramatičnih dvomeča sa Njukaslom i Anderlehtom.

Crno-beli su još četiri puta bili na korak od LŠ, 1999. ih je u poslednjem kolu kvalifikacija zaustavio moskovski Spartak, potom 2002. minhenski Bajern, 2005. je nakon penal seriji prošla slovačka Artmedija, a poslednji put su na poslednjem stepeniku stali 2008. kada je uz dosta pomoći arbitara bolji bio turski Fenerbahče.

- Veliki podstrek za rad nam je donelo saznanje da ćemo igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Momci i inače izuzetno rade od početka priprema (ipak je još rano za pohvale) i prepoznaje se odlična atmosfera među njima koja vlada u kontinuitetu, ali je još važnije da je i radna atmosfera na visokom nivou. Motiva za rad imamo na pretek, jer sama po sebi Liga šampiona je motiv nad motivima, pošto je najelitnije klupsko takmičenje i vrhunac karijere za većinu igrača na tom nivou takmičenja. Vest da smo ipak prešaltovani sa Lige Evrope na Ligu šampiona smo dočekali spremni u onoj meri u kojoj smo bili spremni i za takmičenje u Ligi Evrope, ali je ovo sada samo motiv više za nas - rekao je trener Marko Nikolić.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: