Majami: I Novak i Viktor

Nacionalni sport - Subota 26.03.2016 - 11:36

Đoković i Troicki izborili plasman u treću rundu mastersa u Majamiju

Uspešan start naših tenisera; Foto: Tennis24 Uspešan start naših tenisera; Foto: Tennis24

Srpski teniseri Novak Đoković, koji brani trofej u Majamiju, i Viktor Troicki uspešno su startovali na drugom mastersu sezone.

Najbolji igrač planete je pobedio 87. igrača sveta, Britanca Kajla Edmunda, u dva seta, 6:3, 6:3, dok je Troicki imao nešto teži posao.

On je posle gotovo tri sata igre savladao 56. tenisera sveta Injiga Servantesa sa 2:1, po setovima, 6:7 (6:8), 7:6 (11:9), 7:6 (7:3).

Đoković nije imao mnogo posla u prvom meču u Majamiju. Ubedljivo je diktirao tempo i napravio dobar uvod za mnogo ozbiljnije izazove koji slede.

Mladi Britanac pokazao se kao "tvrd orah" u duelu koji će mu mnogo koristiti u nastavku karijere. U prvom meču protiv najboljeg na svetu mogao je da proceni tačno na kojem je nivou, a činjenica je da je ostavio dobar utisak.

On je Novaku uspeo čak i da oduzme jedan servis u prvom setu, ali i da ostvari jedan viner više od rivala (14/13), ali i veći broj neiznuđenih greški (35-18).

Dvadesetjednogodišnji momak rođen u Južnoj Africi osvojio je protiv Đokovića više gemova nego mnogi bolje rangirani teniseri u mečevima na dva dobijena seta u ovoj sezoni.

Za razliku od Đokovića, Troicki je morao dobrano da se pomuči za plasman u treću rundu takmičenja. On je uspeo da posle maratona napravi potpuni preokret u veoma neizvesnom meču, u kojem je spasao čak četiri meč lopte.

Đoković će u narednoj rundi igrati protiv 38. sa ATP liste, Portugalca Žoaoa Souse, koji je pobedio Kanađanina Vaseka Pospišila (7:6, 6:2), a Viktorov naredni rival biće Belgijanac David Gofan, trenutno 15. teniser na svetu.

Đoković je do sada igrao dva puta protiv Souse, 2013. i 2014. godine i oba puta je pobedio.

Troicki u duelima sa Gofanom ima negativan skor - igrali su tri puta, a srpski teniser trijumfovao je samo jednom, i to u meču Dejvis kupa 2013. godine.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: