Meč sezone: Partizan – Steaua

Nacionalni sport - Sreda 05.08.2015 - 09:34

Fudbaleri Partizana igraju u sredu uveče meč sezone, dočekuju rumunsku Steauu u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Utakmica počinje u 20:30. Foto. FK Partizan Utakmica počinje u 20:30. Foto. FK Partizan

U prvom meču u Bukureštu crno-beli su nadigrali Rumune, ali su remizirali 1:1. Ipak, gol u gostima daje srpskom šampionu veće šanse uoči revanša.

Pobeda u Beogradu, ili remi bez golova odveo bi Partizan u plej-of za LŠ, što bi značilo garantovano mesto u Evropi predstojeće jeseni. Crno-beli bi I u slučaju praza u četvrtoj rundi imao garantovano mesto u grupnoj fazi LE.

Trener Partizana Zoran Milinković je proteklog vikenda odmarao svoje ključne igrače, pa su crno-beli doživeli prvi poraz u sezoni, od Novog Pazara 3:2.

- Svesni smo našeg zadatka, snage protivnika i zaista se trudimo da se maksimalno dobro pripremimo za meč. Mi ćemo pokušati da nametnemo naš ritam igre. Steaua bolje igra na strani. Oni su iskusna ekipa i znaju da igraju da brz napad, kontranapad... Mi ćemo pokušati da to sprečimo. Partizan će biti ofanzivno orijentisan sa željom da postigne gol i pobedi - rekao je Milinković.

Milinković je proteklih dana imao problema zbog povreda Abubakara Umarua i Valerija Božinova, ali bi I Kamerunac i Bugarin trebalo da budu spremni za duel.

Steaua je u međuvremenu ostvarila minimalnu pobedu nad Botošanijem, golom Jančua, a i Rumuni su igrali u kombinovanom sastavu.

- Ovaj meč je veoma značajan za obe ekipe, ne samo za nas. Odlično smo se pripremili, svesni smo da imamo šanse da se kvalifikujemo, potreban nam je gol. Moramo da budemo strpljivi i nadamo se pobedi, šanse su 50-50. Mnogi su pričali da je Partizan bio bolji, ali mi mislimo drugačije. Primili smo izveštaj gde smo mi dominirali, u posedu lopte, duelima i šansama. To nas uverava da će biti otvoren meč i radujemo se punom stadionu. S druge strane, mi ćemo tražiti gol. Ipak, to ne znači da ćemo se previše otvoriti, već da ćemo biti homogeni - rekao je pomoćni trener Steaue Masimo Pedracini i poručio da se ne boji vruće atmosfere.

Utakmica sezone za Partizan, meč sa Steauom igra se u sredu od 20:30 časova na stadionu u Humskoj 1, a očekuje se 30.000 navijača.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: