Muke, vetar, Đoković u trećem kolu

Nacionalni sport - Sreda 13.08.2014 - 07:05

Prvi teniser sveta Novak Đoković pobedio je Žila Simona sa 6:3, 4:6, 6:4 za 129 minuta igre u drugom kolu turnira iz Masters 1000 serije u Sinsinatiju.

BETA/AP BETA/AP

U trećoj rundi Novaka čeka bolji iz okršaja domaćeg igrača Sema Kverija i Španca Tomija Robreda.

Đoković je imao periode dobre igre, ali se od sredine drugog seta mučio na osnovnoj liniji, naročito na forhendu. Meč je završio sa 32 vinera i 39 neiznuđenih grešaka, ali je na mišiće uspeo da dođe do trijumfa.

Đoković je praktično imao dobijen meč – set i vođstvo 4:2 u drugom, ali je od tog trenutka izgubio pet gemova u nizu. U veoma napetom trećem setu Novak je u prvom gemu propustio šest brejk lopti, ali je u sedmom gemu napokon napravio brejk zahvaljujući Simonovim greškama.

Malo je nedostajalo da Francuz vrati brejk, ali je Novak u sledećem gemu spasao brejk loptu, da bi koji minut kasnije realizovao drugu meč loptu za konačni trijumf.

Uslovi za igru nisu bili idealni – vetar je duvao i remetio obojicu tenisera, pa nismo gledali baš kvalitetan meč, mada je bilo i nekoliko razmena za pamćenje.
 

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: