Nadal: Đoković superiorniji od svih

Nacionalni sport - Četvrtak 30.04.2015 - 12:32

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je da je Novak Đoković trenutno superioran u odnosu na sve igrače na ATP Turu.

Photo by Julian Finney/Getty Images Photo by Julian Finney/Getty Images

Đoković i Nadal do sada su odigrali 43 međusobna duela, a Španac vodi rezultatom 23-20 u pobedama.

Iako je do pre nekoliko godina Rafin najveći rival bio Švajcarac Rodžer Federer, čak 21 finale odigrao je protiv Novaka.

- Mislim da sam najvažnije mečeve igrao protiv Rodžera. Međutim, moramo priznati da je u današnje vreme Đoković daleko superiorniji u odnosu na bilo koga drugog - rekao je Nadal.

"Bik sa Maljorke" je od 2005. svake godine osvajao bar po jedan Gren slem, ali se čini da će ove sezone najteže stići do titule na nekom od najvećih turnira.

- Nije lako to uraditi – morate naporno raditi, biti konstantni i nikada da ne zaboravite šta znači osvajanje turnira – bilo to bio Gren slem, Masters ili turnir iz serije 250. Ne smete potceniti izazove sa kojima se susrećete na turnirima, posebno na Mastersima na kojima igraju svi iz najboljih 50 - naveo je Nadal istakavši da verovatno neće biti trener po okončanju igračke karijere.

S druge strane, Đoković ima sjajan start sezone, pošto je posle trijumfa na Australijan Opena, slavio i na prva tri Mastersa – u Indijan Velsu, Majamiju i Monte Karlu.

Novak je odlučio da propusti Masters u Madridu koji počinje u ponedeljak, a na kojem upravo Nadal brani titulu.
 

B92, TENNISWORLDUSA.ORG

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: