Ništa novo, Srbija izgubila i u Danskoj

Nacionalni sport - Nedelja 14.06.2015 - 07:54

Fudbalska reprezentacija Srbije ima samo teoretske šanse za plasman na EURO 2016, pošto je izgubila od Danske sa 2:0 u petom kolu I grupe kvalifikacija.

Ni odbrana Stojkovića nije bila dovoljna za pobedu Ni odbrana Stojkovića nije bila dovoljna za pobedu

Golove za domaćina postigli su Jusuf Poulsen u 13. minutu i rezervista Jakob Poulsen na tri minuta do kraja meča.

Ekipa Radovana Ćurčića odigrala je očajno prvo i dobro drugo poluvreme – u nastavku je Srbija stvorila nekoliko izglednih prilika, ali za izjednečenje je nedostajalo smirenosti u realizaciji i malo sreće.

Iz prve prave akcije na utakmici Danci su postigli gol, u 13. minutu videli smo mat iz tri poteza – posle dubinske lopte Bentner je iz prve spustio loptu za Jusufa Poulsena, koji ju je primio i po zemlji je smestio uz stativu Stojkovićevog gola.

Moglo je sve još ranije da bude rešeno, u 29. minutu bespotrebno neoprezan start Nastasića na Hojbergu opravdano je kažnjen penalom, ali je Stojković održao nadu našoj reprezentaciji.

Posle prvog poluvremena, u kojem je pokušaj Tošića bila jedina iole ozbiljna pretnja golu protivnika, srpski tim zaigrao je znatno konkretnije u nastavku.

Najbolju šansu Srbija je imala u 48. minutu – Kolarov je izveo slobodni udarac, Mitrović je bio sâm na sedam-osam metara, ali je Šmajhel odbranio i sproveo loptu do prečke.

Bilo je još dve-tri sjajne prilike – šut Ljajića posle ubacivanja Markovića odbranio je Šmajhel, Mitrović je glavom bio neprecizan, a Ager je u poslednjem trenutku izbio loptu baš ispred Mitrovića.

Ulazak Kostića doneo je novu energiju, ali nedovoljnu za izjednačenje. Na kraju, hladan tuš – Fejsa je izgubio loptu na tridesetak metara od gola, pokupio ju je Jakob Poulsen, krenuo ka golu, niko na njega nije startovao, a on je po zemlji plasirao loptu pored Stojkovića u gol.

Danska: Šmajhel – Jakobsen, S. Poulsen, Ager, Kjer – Hojberg, Kron-Deli (Ja. Poulsen 61), Kvist (Kristensen 78) – Ju. Poulsen (Vibe 74), Eriksen, Bentner.
Srbija: Stojković – Ivanović, Kolarov, Maksimović, Nastasić – Fejsa, Matić – Tošić (Kostić 66), Marković, Ljajić (Đuričić 81) – Mitrović (Škuletić 90).

Grupa I:
Jermenija – Portugal 2:3
Pizeli 14, Mkojan 72 - Ronaldo 29 (pen), 55, 58
Danska – Srbija 2:0
Ju. Poulsen 13, Ja. Poulsen 87

Tabela:
1. Portugal 5 4 0 1 7:4 12
2. Danska 5 3 1 1 8:4 10
3. Albanija 4 2 1 1 4:5 7
4. Srbija 5 1 1 3 6:8 1
5. Jermenija 5 0 1 4 5:9 1

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: