Nole: Da moj uspeh bude inspiracija

Nacionalni sport - Četvrtak 16.04.2015 - 12:23

Najbolji sportista sveta Novak Đoković poručio je da želi da njegov uspeh bude inspiracija svim ljudima i pokaže im kako je put do uspeha moguć.

YTSS YTSS

Đoković je u sredu dobio nagradu Laureus za najboljeg sportistu sveta, drugi put u karijeri.

Novak je pre tri godine osvojio svoj prvi Laureus, a sada je slavio u još jačoj konkurenciji.

Pored Novaka, za nagradu su bili nominovani i najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo, šampion Formule 1 Luis Hamilton, svetski rekorder u skoku motkom Francuz Reno Lavileni, šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Mark Markes, kao i prvi golfer sveta Rori Mekilroj.

- Ovo je nagrada za najboljeg sportistu koju sam dobio od fondacije Laureus. Veoma sam počastvovan. Učen sam da nikada male stvari koje mi se dešavaju ne uzimam zdravo za gotovo i da uvek cenim i vrednujem svaki korak i svako, čak i malo ostvarenje u životu.

Male stvari vode do velikih, važnih stvari, kao što je ova. Zato nađite vremena tokom dana da budete zahvalni na malim stvarima koje radite u životu.

Jednog dana će one možda biti najveće. Kada sam kao mali uzeo reket u ruke bila je to mala stvar, ali se završila kao veća od života.

Ustajete svakoga dana i idete u školu/na posao i to vam se čini malim, ali verujte mi – to su velike stvari! Nadam se da će vas moj uspeh inspirisati da se borite za vaše šanse i pretvorite ih u korist, kao što sam ja uradio!

Niko ne treba da vam govori šta ne smete da radite! - poslao je Đoković emotivnu poruku na "Instagramu" uz fotografiju trofeja Laureus.

Nagrada Laureus dodeljuje se od 2000. godine, jedna je od najprestižnijih, a porede je sa nagradom američke filmske akademije Oskarom. Osvajače nagrada bira žiri koji čine sportske legende.

Fondacija Laureus godišnje izdvaja oko 40 miliona evra za pomoć mladim sportistima u 91 državi.

B92

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: