Novak bez problema do trećeg kola

Nacionalni sport - Sreda 08.10.2014 - 13:31

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo turnira u Šangaju, pošto je savladao mladog Dominika Tima sa 6:3, 6:4.

BETA/AP BETA/AP

Iako je Tim odigrao nekoliko spektakularnih udaraca, njegov ultraagresivni stil igre doneo je i mnogo grešaka, tako da je Novak strpljivo čekao i dočekao svoje prilike.

Đoković se suočio sa dve brejk lopte u celom meču, i to u trenutku kada je već imao brejk viška u drugom setu – oba puta je spasao brejk prilike i do kraja lako priveo meč kraju.

Novak, kojem je ovo bila 26. uzastopna pobeda u Kini, meč je okončao sa 17 vinera i 8 neiznuđenih grešaka, dok je 21-godišnji Tim imao po 26 direktnih poena i grešaka.

U trećoj rundi Đokovića čeka Mihail Kukuškin iz Kazahstana, sa kojim se do sada nikada nije sastajao. Kukuškin ima 26 godina, trenutno je 85. na svetu, a ove sezone ima skor 10-24. U karijeri je osvojio jednu titulu – Sankt Peterburg 2010.

U Šangaju je bilo mnogo iznenađenja - ispali su Vavrinka, Dimitrov i Nišikori.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: