Novak: Čilić je dosta napredovao

Nacionalni sport - Sreda 12.03.2014 - 07:00

Novak Đoković rekao je da je njegov naredni rival Marin Čilić poboljšao igru i da ga čeka težak posao u osmini finala turnira u Indijan Velsu.

Novak Đoković, Indijan Vels Novak Đoković, Indijan Vels

- U duelu sa Čilićem neću smeti sebi da priuštim padove koncentracije, on je u zaista dobroj formi i napredovao je poslednjih meseci radeći sa Goranom Ivaniševićem - kazao je Đoković posle trijumfa nad Alehandrom Gonsalesom u tri seta.

Čilića je Novak dobio u svih sedam međusobnih okršaja, a poslednji put igrali su 2012. u Sinsinatiju. U tim duelima hrvatski teniser uzeo je samo jedan set.

- Moraću da igram najvišem nivou tokom celog meča ako želim da pobedim. Igrali smo dosta mečeva na različitim podlogama, ali već neko vreme nismo se sastali. Kao što rekoh, može da se oseti poboljšanje u njegovoj igri.

Agresivniji je, češće izlazi na mrežu. On je krupan momak, očekujem da servira snažno i da ide napred - kazao je Đoković.

Hrvat je ove sezone osvojio dve titule (Zagreb i Delrej Bič), a igrao je i finale u Roterdamu.

- Servis mu je bolji nego ranije, a čini mi se da se i bolje kreće. Imao je nezgodnu povredu, ali sada se vratio jači. Gledao sam neke njegove značajne mečeve, npr. dobio je Marija u dva seta u Roterdamu.

Dokazao je da može da pobedi najbolje i zato ga neću potceniti niti jedne sekunde. Dobro ću se spremiti - rekao je Đoković.

Đokovićeva pobeda u meču sa Gonsalesom, trenutno 91. teniserom sveta, nije dolazila u pitanje, ali gubitak seta ipak jeste razlog za blagu zabrinutost.

- Iskreno, nikada ranije ga nisam gledao – moj trener je uradio pripremu za meč, a pitao sam i neke kolege koje su mu vrline i nedostaci. Igrao sam dobro na početku, a onda sam doživeo veliki pad koncentracije i bez ikakvog razloga dozvolio sam mu da osvoji drugi set.

Vratio sam se u trećem setu, ali ne sme više da mi se događa da mi tako padne koncentracija - zaključio je Đoković.

Novak će se za četvrtfinale boriti već u noći između srede i četvrtka po srednjoevropskom vremenu. Njegov meč sa Čilićem počeće najranije u 4.30.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Nacionalni sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: